poze lacul lebedelor the royal ballet

Lacul Lebedelor - The Royal Ballet

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 17 Iunie 2018 16:00
Happy Cinema București se află pe Șoseaua Progresului 151-171, Sector, 5, Bucuresti (în incinta Liberty Center, etaj doi).

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 1/290

Lacul Lebedelor - The Royal Ballet se vede în iunie la Happy Cinema

The Royal Ballet sub egida The Royal Opera House ajunge pe marele ecran de la Happy Cinema București cu Lacul lebedelor - o producție din 2018 a baletului clasic de Ceaikovski, cu o coregrafie de Liam Scarlett și scenografie de John Macfarlane. Spectacolul este difuzat pe 17 iunie, de la ora 16:00.

Prințul Siegfried își încearcă norocul la vânătoare cu un cârd de lebede. Când una dintre lebede se transformă într-o femeie frumoasă, pe nume Odette, bărbatul rămâne fermecat. Dar ea se află sub o vrajă care o ține captivă în trupul de lebădă, permițându-i să-și recâștige forma umană doar noaptea.


The Royal Ballet – Lacul lebedelor și-a păstrat un rol deosebit in repertoriul baletului regal încă din 1934. Liam Scarlett rămâne fidel textului semnat de Petipa-Ivanov, dar vine cu o nouă viziune de punere în scenă a acestui balet clasic, în colaborare cu partenerul său pe termen lung, designer-ul John Macfarlane.

„Lacul lebedelor” a fost prima partitură pentru balet al lui Ceaikovski și având în vedere popularitatea sa de astăzi, se poate spune că este cel mai iubit și cel mai admirat dintre toate spectacolele de balet classic. De aceea este surprinzător faptul că la premiera sa în 1877, acest spectacol nu a avut suces deloc. El a căpătat recunoaștere datorită producției din 1895 a lui Marius Petipa și a lui Lev Ivanov și a devenit un spectacol de referință în lumea baletului, dar și parte a culturii de masă.Succesul este asigurat nu numai de muzica simfonică sublime al lui Ceaikovski, ci și de contrastele coregrafice dintre scenele palatului regal al lui Petipa și scenele lirice ale lacului create de Ivanov.

Durată aproximativă: 3 ore cu două pauze

Biletele costă 39 de lei dacă se achiziționează online de la www.happycinema.ro sau 49 de lei dacă se achiziționează de la Happy Cinema București în Liberty Center.

Happy Cinema București se află pe Șoseaua Progresului 151-171, Sector 5, București (în incinta Liberty Center, etaj doi).

Mai multe informații puteți găsi la: happycinema.ro

Mai multe detalii: https://www.happycinema.ro/spectacole/

Pret bilet: 39,49

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1142
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

happycinema

Adaugat in urma cu 2183 zile, 04 Mai. 2018

Adaugat de happycinema

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 109

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .