poze istoria romanilor prin familii 1 familia regala

ISTORIA ROMÂNILOR PRIN FAMILII: 1. FAMILIA REGALĂ

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 27 Ianuarie 2010 18:23
bucuresti

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 10/100

intalnire marcanta

Seria evenimentelor dedicate marilor familii care au marcat ultimele secole din istoria noastră va începe cu povestea Familiei Regale, pe 21 ianuarie, ora 19:00, un eveniment cu istoricul Georgeta Filitti. Taxa: 30 Ron adulţi, 25 Ron elevi şi studenţi. Înscrieri: contact@victoriei.ro.

În 1848, pentru a încheia o perioadă tulbure de intense frământări interne, se decide aducerea unui principe străin, decizie care va avea consecinţe benefice pentru ţara noastră.

Primul rege - Carol I - a fost un personaj echilibrat, gospodar care a înţeles bine psihologia românilor: efectele intenţiilor bune şi ale muncii începute cu entuziasm erau slăbite de lipsa de disciplină. Regele Carol a adus disciplina, seriozitatea şi echilibrul în viaţa ţării, iar în politică a reuşit să fie un bun arbitru între diversele facţiuni politice.

Rezultatele s-au văzut în primele decenii ale secolului XX, România devenind cea mai reprezentativă ţară din Balcani, cu o economie înfloritoare şi receptivă la influenţe pozitive din occident.

În această perioadă - regalitatea având un rol important în acest proces - politica românească se reorientează dinspre Puterile Centrale (Germania, Austro-Ungaria) către Aliaţi (Franţa şi Anglia). În timpul primului război mondial se înfăptuieşte Marea Unire, Ferdinand fiind numit "Întregitorul".

Domnia controversatului său urmaş, Carol al II-lea, este reprezentativă în special în sfera culturală, însă a fost încheiată în anul tragic din istoria noastră - 1940.

Vom povesti şi despre regina Elisabeta şi regina Maria, personalităţi feminine puternice, interesate de cultură, dovedind prin faptele lor curaj şi o dragoste specială pentru ţara adoptivă şi tradiţiile sale. Povestea va fi completată cu imagini din albume de epocă.

Regalitatea este o realitate istorică, care trebuie cunoscută de noi toţi, ea suprapunându-se cu perioada cea mai efervescentă, din punct de vedere economic şi cultural, din istoria noastră.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 534
cenuse ion

Adaugat in urma cu 5180 zile, 21 Ian. 2010

Adaugat de scenic

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 10

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .