poze in weekend la ncrr trilogia paradise de ulrich seidl

În weekend la NCRR: Trilogia "Paradise" de Ulrich Seidl

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 10 Mai 2014 16:00 - Duminică 11 Mai 2014

Categorii: Spectacole si Filme

Sâmbătă, 10 mai și Duminică, 11 mai, la Noul Cinematograf Al Regizorului Român, spectatorii sunt invitați la un nou eveniment de marcă: proiecția trilogiei "Paradise", care a făcut deliciul criticii internaționale, în regia maestrul austriac Ulrich Seidl.


Trilogia Paradise prezintă trei femei care pornesc în trei călătorii diferite: una ca turistă în căutarea sexului (Paradise Love), una ca misionară catolică (Paradise Faith) și una într-o tabără de slăbit pentru adolescente (Paradise Hope). Trei filme, trei femei, trei povești despre dorința de a găsi fericirea în zilele noastre.
"Paradisul este promisiunea unei stări de permanantă fericire (un cuvânt care pentru mulți însumează dorința de soare, mare, libertate, dragoste și sex), dar este în aceeași măsură și un concept folosit abuziv de industria turismului. Titlul trilogiei reprezintă toate cele trei povești ale filmelor, pentru că în ele trei femei caută să își îndeplinească visele" declară regizorul.
Prima parte a trilogiei are ca decor plajele din Kenya, unde europence care abordează tineri africani ce-şi vând dragostea pentru a câştiga un ban sunt cunoscute cu "sugar mamas". Teresa, o mamă din Austria, ajunge într-un astfel de paradis turistic. Trece de la un tânăr la altul şi de la o dezamăgire la alta şi este nevoită să recunoască: pe plajele keniene, dragostea e o afacere. Paradise: Love descrie cu umor turismul sexual, femei mai în vârstă şi bărbaţi tineri, valoarea de piaţă a sexualităţii şi puterea culorii pielii.
În al doilea film, Paradise Faith, Ulrich Seidl explorează ce înseamnă să porţi crucea credinţei. Pentru Anna Maria, paradisul este Iisus. Îşi dedică vacanţa de vară unor activităţi de misionariat, pentru ca Austria să revină pe calea virtuţii. Pelerinajul ei zilnic o poartă prin Viena, din uşă în uşă, purtând în braţe o statuie înaltă de 35 de centimetri a Fecioarei Maria. Într-o zi, după ani de absenţă, soţul ei, un musulman de origine egipteană paralizat, revine acasă, iar viaţa Annei Maria scapă de sub control. Imnurile şi rugăciunile sunt însoţite acum de certuri. Filmul a fost distins cu Premiul special al juriului, la Festivalul de la Veneţia în 2012.
Al treilea film, Paradise Hope, spune povestea lui Melanie, o adolescentă supraponderală în vârstă de 13 ani, şi a primei ei iubiri. În timp ce mama sa e plecată în Kenya (Paradise Love) și mătușa ei se dedică muncii de misionar (Paradise Faith), ea este în vacanţa de vară într-o tabără pentru slăbit. Printre activităţi sportive şi consiliere cu privire la nutriţie, bătăi cu perne şi primele ţigări din viaţa ei, Melanie se îndrăgosteşte de directorul taberei, un doctor cu patru decenii mai în vârstă ca ea. Dragostea ei este necondiţionată, cum numai primele iubiri pot fi, iar ea încearcă plină de inocenţă să-l seducă...
Seidl motivează alegerea acestor trei situații prin faptul că cele trei femei se îndrăgostesc, simt experiența dragostei, dar și a dezamăgirii. Pentru fiica din tabăra de slăbit este prima iubire din viață. Pentru mama care pleacă în Kenya în căutarea dragostei, sau a sexului, este o alegere conștientă, după mulți ani de dezamăgire. Iar pentru sora sa credincioasă, căutarea merge chiar mai departe: ce nu găsește pe pământ, speră să găsească în rai, paradisul promis.
Sâmbătă, 10 mai, trilogia rulează de la 16:00 Paradise: Love, 18:15 Paradise: Faith și 20:30 Paradise: Hope, iar duminică 11 mai, de la 16:30 Paradise: Hope, 18:15 Paradise: Faith și 20:30 Paradise: Love.
Noul Cinematograf al Regizorului Român se află în incinta Muzeului Național al Ţăranului Român (intrarea Monetariei nr 3). NCRR este un cinema alternativ, cu un program divers, pentru cinefilii bucureșteni care vor să vadă un film într-o atmosferă liniștită și să participe la evenimente culturale. Biletul la proiecția specială este de 10 lei, preț întreg și 7 lei redus pentru elevi și studenți. Pentru detalii puteți suna la 0723.234.005
Informații suplimentare:
Asociația Culturală Macondo - site oficial www.asociatiamacondo.ro
facebook.com/CinemaNCRR
PR Asociația Macondo
Diana Cercel
0723.234.005
diana@asociatiamacondo.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 692
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

asociatia macondo

Adaugat in urma cu 3641 zile, 06 Mai. 2014

Adaugat de asociatiamacondo

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 19

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .