poze  hey girl la teatrul bulandra

"Hey, Girl!" la Teatrul Bulandra

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 3 Noiembrie 2010 21:00
Teatrul Bulandra - Sala Izvor

Categorii: Spectacole si Filme

Hey Girl!, spectacolul de teatru semnat Romeo Castellucci, realizat in 2006, si prezentat de atunci in toate marile festivaluri ale lumii, ajunge acum si la FNT 2010 - Festivalul National de Teatru.

Castellucci povesteste ca i-a fost inspirat de imaginea unor adolescente asteptand autobuzul intr-o statie, in fata scolii. Ce a rezultat este un eseu despre momentul inefabil al trecerii unei fete de la starea de copil la aceea de femeie. Spectacolul este o calatorie printre mituri, incorporand ipostazele acestei varste incerte prin intermediul unor personaje simbolice precum Fecioara Maria, Ioana d’Arc sau Julieta lui Shakespeare. Folosind costume suprarealiste, proiectii de film, explozii de sticla si ravasitoarea aparitie a celor doua interprete, Hey Girl! construieste o lume care se zbate intre frumos si oribil.

Creator cu un stil unic, Romeo Castellucci combina regia de teatru cu arta plastica intr-un mod visceral, iar rezultatul il plaseaza in topul mondial al regizorilor. Dupa ce a studiat artele plastice la Universitatea de Arte Frumoase din Bologna, Castellucci a fondat, in 1981, Societas Raffaello Sanzio, companie alaturi de care lucreaza in continuare.

Considerat un deschizator de drumuri al avangardei teatrale, Castellucci este cunoscut ca autor al unui teatru al perceptiei totale. A creat spectacole pornind de la opere clasice si epopei, precum: Gilgames (1990), Hamlet - vehementa exterioritate a mortii unei moluste (1992), Orestia – o comedie organica? (1992), Iulius Cezar (1997), Calatorie la capatul noptii (1999), Tragedia Endogonidia (2001-04). In 2005 a fost desemnat directorul sectiunii teatrale a Bienalei de la Venetia, iar in 2008 a prezentat, ca Artist Asociat al Festivalului de la Avignon, Divina Comedia dupa Dante.

Hey, Girl!
de Romeo Castellucci

Distributia:
Silvia Costa
Sonia Beltran Napoles

Regia: Romeo Castellucci
Muzica originala: Scott Gibbons
Masti: Plastikart, Istvan Zimmermann

Productie: Odeon Théatre de l'Europe & Festival d'Automne/Paris, Steirischer herbst/Graz, Le-Maillon Théatre/Strasbourg, de Singel /Antwerpen, Productiehuis Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg), Cankarjev dom Ljubljana, Trafò House of Contemporary Arts/Budapest, Socìetas Raffaello Sanzio
Manager de proiect: Aldo Miguel Grompone

Durata: 1h 15 min

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 569
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 4926 zile, 30 Oct. 2010

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .