poze fantoma dragostea mea

Fantoma, dragostea mea!

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 20 Septembrie 2019 19:00 - Vineri 20 Septembrie 2019
Bulevardul Regina Elisabeta, numarul 45

Categorii: Spectacole si Filme

O comedie spumoasă de un real succes pe Broadway!

Autor: Noel Coward
Regie: Șerban Puiu
Scenografie: Ioana Popescu
Producție: Teatrul Metropolis
Tip spectacol: comedie
Durată: 2h15’ (fără pauză)
Distribuție:
Madam Arcati: Gabriela Popescu
Charles: Marius Florea Vizante
Elvira: Alexandra Velniciuc
Ruth: Claudia Ene
Dna. Bradman: Raluca Ghervan
Dr. Bradman: Mihnea Nicolau
Edith: Ioana Ancea

Sinopsis

Un proiect în parteneriat cu Teatrul Metropolis, în regia lui Șerban Puiu, cu scenografia semnată de Ioana Popescu, în colaborare cu actori precum Gabriela Popescu, Marius Florea Vizante, Alexandra Velniciuc, Claudia Ene, Raluca Ghervan, Mihnea Nicolau și Ioana Ancea, comedia „Fantoma, dragostea mea!” a fost văzută pentru prima dată în West End în 1941, creând un nou record pe termen lung pentru piese non-muzicale britanice, înregistrând aproximativ 2.000 de reprezentații. Succesul spectacolului nu s-a oprit aici, cucerește imediat Broadway-ul, unde are în jur de 657 reprezentații, urmând să fie transformat într-un film patru ani mai târziu, cu actori precum Rex Harrison sau Margaret Rutherford.

Imaginați-vă Londra în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Germanii iau cu asalt orașul, clădirile se prăbușesc, se pierd vieți, oamenii se retrag către mediul rural. Acum imaginați-vă un scriitor la patruzeci de ani, trăind în perioada respectivă în Anglia. Printre operațiunile secrete în calitate de membru al serviciilor secrete, acesta petrece cinci zile scriind o piesa de teatru. Care poate fi subiectul piesei? Război? Politicaă? Mândrie? Supraviețuire? Nicidecum! Acesta alege să scrie o comedie satirică despre fantome. Așa ia naștere cea mai cunoscută operă a scriitorului Noel Coward, Blither Spirit, cu un singur regret, acela că nu a petrecut o a șasea zi pentru a lucra mai mult la final.

Sunt două ore și cinsprezece minute de comedie savuroasă care spun povestea unui scriitor de romane de mister și fantezie, Charles Condomine, care, în cautare de noi subiecte pentru noua sa carte, o invită la el acasă pe Madam Arcati, medium excetric de profesie pentru a conduce o sesiune de spiritism în timpul unei cine la care iau parte soția sa, Ruth și prietenii lui, un cuplul extrem de colorat format din George și Violet Bradman. Deși la început ședința se considera a fi un eșec, cu cât timpul trece devine din ce în ce mai evident că prima soție a lui Charles, Elvira, s-a întors cu gânduri serioase: pentru a-l bântui! Cum doar cel care caută, găsește, Charles este singurul care o poate vedea și auzi pe Elvira, așa că Ruth are motive întemeiate să-l considere nebun. Însă când vazele cu flori încep să “zboare” prin casă și pernele sunt tăvălite pe jos, Ruth își dă seama de absurdul situației – trăiește în casă cu fantoma primei soții a soțului său. Nici pentru Charles nu este mai ușor – să stai în aceeași camera cu două femei puse pe ceartă! Dacă Ruth încearcă să se controleze și să își păstreze ținuta british, Elvira nu apelează nicio secundă la diplomație. Ba chiar, pare să aibă câteva planuri de-a dreptul… macabre!

Poate că ideea unui bărbat cu doua soții s-a mai întâlnit, însă „Fantoma, dragostea mea!” este o comedie fermecătoare în stilul ei deoarece nu s-a mai întâlnit ca un bărbat să fie bântuit simultan de ambele neveste.

Dacă nu vă este frică de fantome, vă invităm la comedia bântuită, „Fantoma, dragostea mea!”, la Teatrul Elisabeta. Biletele se găsesc atât online pe site-urile www.TeatrulElisabeta.ro sau www.Bilet.ro cât și la casa de bilete a Teatrului Elisabeta, din Blv. Regina Elisabeta, Nr. 45, sector 5, București.

Preț Bilet: 50/60/70/80 lei

Mai multe detalii: https://teatrulelisabeta.ro/js_events/fantoma-dragostea-mea-5/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 921
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

otilia ioana

Adaugat in urma cu 1743 zile, 11 Iul. 2019

Adaugat de Restaurant Elisabeta

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 906

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .