poze don carlo si fiica regimentului difuzate la grand cinema more

Don Carlo si Fiica regimentului, difuzate la Grand Cinema & More

Bucuresti , Bucuresti. Joi 24 Aprilie 2014 20:00

Categorii: Spectacole si Filme

Bucuresti, 17 aprilie 2014 – Agenda culturala a Grand Cinema & More se imbogateste in urmatoarea perioada cu doua spectacole de exceptie. Opera Don Carlo, va fi difuzata joi, 24 aprilie, incepand cu ora 20:00 si opera comica Fiica regimentului pe 12 mai, de la aceeasi ora, ambele inregistrate.

Don Carlo, una dintre cele mai complexe opere semnate de Giuseppe Verdi, este condusa de dirijorul Antonio Pappano si dispune de o distributie de exceptie. Jonas Kaufmann, un tenor extrem de apreciat pentru calitatile vocale, se alatura unora dintre cei mai buni interpreti de partituri verdiniene din lume, precum Matti Salminen sau Anja Harteros.
La fel ca in aproape orice lucrare semnata de Verdi, povestea din Don Carlo are ca punct de pornire situatia politica si sociala din Europa secolului al XVI-lea. Casatoria tanarului Carlo, fiul regelui Filip al II-lea cu printesa Elisabeth de Valois, fiica regelui Henri al II-lea, are drept scop aducerea pacii intre Franta si Spania, aflate in razboi. In ciuda asteptarilor, cei doi se indragostesc, insa regele Spaniei se impotriveste dorintei tinerilor, casatorindu-se el insusi cu frumoasa printesa. Opera Don Carlo a avut premiera in august 2013, in cadrul festivalului de la Salzburg.
Opera Fiica regimentului, prima lucrare scrisa in totalitate in limba franceza de catre prolificul Gaetano Donizetti, surprinde spiritul francez al vremurilor – de data aceasta nu din perseptiva luptelor si a razboiului, ci din cea a romantismului si a sentimentelor profunde de dragoste. Opera prezinta povestea de dragoste dintre Marie, o fata crescuta in cadrul unui regiment care se dovedeste a fi fiica de marchiza si Toni, un baiat simplu care hotaraste sa devina soldat de dragul acesteia.
In rolurile principale ii regasim pe Natallie Dessay si Juan Diego Florez. Jocul si interpretarea Nataliei sunt o imbinare inedita de virtuozitate si frivolitate, iar forta uluitoare cu care tenorul Florez interpreteaza ariile extrem de solicitante au facut ca publicul de la Opera de Stat din Viena sa aplaude minute in sir.
Spectacolele fac parte din stagiunea 2013 - 2014 a Grand Cinema & More, cinematograful din Baneasa Shopping City. Salile Grand Cinema & More gazduiesc transmisiuni in direct sau inregistrari ale unora dintre cele mai frumoase spectacole de opera, teatru si balet din intreaga lume.
Mai multe detalii despre programul difuzarilor pot fi gasite pe http://www.grandentertainment.ro.

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 3656 zile, 17 Apr. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .