poze artists talk

ARTISTS TALK

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 8 Mai 2018 20:00
Str Lipscani 84 - 90, ARCUB

Categorii: Spectacole si Filme

Artists Talk în regia Gianinei Cărbunariu – una dintre cele mai originale și bine primite spectacole de teatru din 2017 – revine pe scena ARCUB, marți, 8 mai, de la ora 20:00.

„Artists Talk te face să zâmbeşti, vine cu râs-plâns, scrâşneşte din dinţi şi ironizează poveştile din lumea artiştilor. Ridică semne de întrebare. Pune subiecte pe tapet sau nu le rosteşte, te îndrumă să le descoperi singur”. Ziarul Metropolis, 2 mai 2017

Discuțiile echipelor artistice cu spectatorii ocupă un loc important în festivaluri, turnee, în spațiul public în general. Se întâmplă să fim fie spectatori, fie personaje în astfel de situații. De obicei, ”artist’s talk” au rolul de a conecta discursul artistic cu publicul căruia i se adresează. În ultimii doi ani am asistat la situații interesante, în care contextul social și politic și-a pus amprenta într-un mod foarte puternic asupra felului în care discursul artistic a fost livrat și receptat. De la ”canibalizarea refugiaților” la discursuri conservatoare, chiar ultranaționaliste avem de a face cu artiști care propun în spațiul public diferite tipuri de discurs.

Un artist este un formator de opinie și are responsabilitate.Într-o lume din ce în ce mai puțin dispusă la dialog, cu ce instrumente artistice operăm?
Folosind convenția artist’s talk (discuții ale artiștilor cu publicul) am încercat să aducem împreună poziționări diferite: situații în care etica, deși clamată la nivel discursiv, e lăsată în plan secund, uneori din rea voință, alteori pur și simplu din ignoranță, din neglijență sau din vanitate, precum și cazuri în care etica nici măcar nu intră în discuție pentru adepții artei pentru artă.

Cele 6 scene ale spectacolului sunt inspirate fie din discuții cu publicul la care am asistat în ultimii doi ani în țară și în străinătate, fie din interviuri, însă, deși asemănările cu persoane reale nu sunt întâmplătoare, identificarea unui anume artist cu un anume discurs nu este miza acestei ficțiuni. Ceea ce ne-a interesat a fost să înțelegem, noi înșine parte din acest sistem, felul în care (i)responsabilitatea artistului transpare din discursul despre propriul demers și despre lumea în care trăiește.

În februarie 2017, a reprezentat România la Festivalul de Teatru de la Liège, în martie a primit nominalizarea UNITER pentru ”Cel mai bun spectacol al anului”, iar în iulie a intrat în selecția oficială FNT- așa arată portofoliul Artists Talk, un spectacol de teatru contemporan care poartă semnătura Gianinei Cărbunariu.

În echipa Artists Talk, formată din artişti din România pre­cum şi din artişti care activează în străinătate, fac parte: scenografa germană Dorothee Curio, actorul Bogdan Zamfir, care şi‑a început cariera în Belgia şi Franţa, actriţa Teatrului Odeon, Ruxandra Marin, Ilinca Manolache, câştigătoare a unui premiu UNITER în 2016 şi acto­rul Teatrului Nottara, Gabriel Răuţă, actorul de film şi teatru Alexandru Potocean, scenograful Mihai Păcurar, cunoscut pentru folosirea teh­nicilor multimedia în creaţiile sale scenografice, şi interpretul şi com­pozitorul Bobo Burlăcianu, cu care Gianina Cărbunariu a lucrat la alte şase spectacole.

„Fiecare actor din distribuție are un farmec aparte, pe care știe în acest context cât și cum să îl dozeze, astfel încât să desprindă fiecare subtext al spectacolului și să îl ofere spectatorilor. E joc curat, e comedie, e ironie amară în interpretările lor, grijă pentru ce va fi în plan cultural și gând despre cât de departe poate ajunge arta.” Yorick.ro, 28 martie 2017.

Spectacolul se joacă în limba engleză, în limba română și în limba franceză. Pentru toate scenele există supratitrare în română și în engleză.

Mai multe detalii: https://arcub.ro/eveniment/artists-talk-11-2-2-2-2/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1387

Eveniment postat de organizator

arcub

Adaugat in urma cu 2171 zile, 19 Apr. 2018

Adaugat de ARCUB

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 250

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .