poze  the nutcracker and i de alexandra dariescu
poze  the nutcracker and i de alexandra dariescu poze  the nutcracker and i de alexandra dariescu poze  the nutcracker and i de alexandra dariescu

"The Nutcracker and I" de Alexandra Dariescu

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 19 Decembrie 2023 18:00
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte

O fuziune magică a muzicii, dansului și artei digitale: în premieră în România, spectacolul "The Nutcracker and I" de Alexandra Dariescu

Pianista Alexandra Dariescu se pregătește să încânte publicul cu prima reprezentație din România a spectacolului "The Nutcracker and I", o coproducție a Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian, Artexim și Fundația Art Production, pe 19 decembrie 2023, în București. Acest spectacol multimedia revoluționar, ce cuprinde animații de ultimă oră, dans și efecte digitale, promite să transporte publicul într-o lume fantastică, reimaginând clasicul atemporal într-o manieră inedită.

"The Nutcracker and I" este o producție vizionară a Alexandrei Dariescu, care realizează o fuziune între muzica clasică, dansul și tehnologia de vârf pentru a crea o experiență unică și captivantă pentru toate vârstele. Premierată la Barbican's Milton Court în decembrie 2017 și susținută de Guildhall School of Music and Drama, această reprezentație a cucerit recunoașterea internațională în timpul turneului său în Europa, Australia, China, Emirate și SUA.

Inspirată de un angajament personal de a atrage publicul mai tânăr și de a introduce muzica clasică unui nou public entuziast, Alexandra Dariescu preia rolul Clarăi, ghidând audiența printr-o călătorie de la o fetiță la o pianistă de concert. Pe scenă, Alexandra este însoțită de o balerină, a cărei mișcare este iluminată de animații digitale desenate manual, proiectate pe un ecran transparent.

Producția include 15 mișcări din partitura originală de Piotr Ilici Ceaikovski, adaptate de Mikhail Pletnev, Stefan Esipoff, Percy Grainger și trei noi adaptări de Gavin Sutherland. Rezultatul este o combinație captivantă de muzică live, dans și artă digitală care dă viață unei noi și inovative interpretări a acestui clasic adorat al sărbătorilor.

Cu peste 75 de reprezentații la nivel mondial, inclusiv în locuri prestigioase precum Wiener Konzerthaus, Philharmonie Luxembourg și Sydney City Recital Hall, "The Nutcracker and I" a impresionat peste 70,000 de oameni prin reprezentații live și printr-un audiobook recent lansat, narat de prezentatoarea BBC Blue Peter și câștigătoare a premiului BAFTA, Lindsey Russell.

Sub regia lui Nick Hillel, cu direcția artistică și animație de Adam Smith, coregrafia semnată de Jenna Lee și cu participarea balerinei Imogen Ash, această producție promite să fie o adevărată sărbătoare vizuală și muzicală pentru publicul din România.

Spectacolul "The Nutcracker and I" de Alexandra Dariescu a fost nominalizat la prestigioasele Premii Opus Klassik din Germania în 2019, alături de proiecte semnate de mari personalități precum Daniel Barenboim, Lang Lang și Anne-Sophie Mutter.

Nu ratați ocazia de a asista la magia "The Nutcracker and I" la Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian din București, pe 19 decembrie 2023. Intră în povestea captivantă a spărgătorului de nuci, care îmbină armonios tradițiile muzicii clasice, dansului și inovației digitale.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.ticketstore.ro sau de la:

1. Casa de bilete a Teatrului Național de Opereta și Musical “Ion Dacian” – B-dul Octavian Goga Nr.1 (marti-vineri 12.00-19.00 și cu o ora înainte de spectacol)

2. Casa de bilete a Salii Dalles – B-dul Nicolae Balcescu Nr.18 (luni-vineri 10-17)

Spectacol realizat în coproducție de Artexim, Fundația ArtProduction și Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian

Sponosor: BRD Groupe Societe Generale
Partener de mobilitate: Blue Romania
Parteneri media: RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, TVR Cultural

Mai multe detalii: https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/5162/the-nutcracker-and-i-teatrul-national-de-opereta-si-musical-ion-dacian-bucuresti-19-december-2023

Pret bilet: 200 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 287

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 85 zile, 28 Nov. 2023

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 226

Alte Evenimente din Bucuresti
baby boom show 2024 editia de primavara

Baby Boom Show 2024 - editia de primăvară

Bucuresti, Bucuresti. 29 Feb 2024 - 3 Mar 2024
minicurs echilibru personal profesional

Minicurs Echilibru personal – profesional

Bucuresti, Bucuresti. 29 Feb 2024 - 29 Feb 2024
lena papadopoulou the sweetheart of greece band

Lena Papadopoulou - The Sweetheart of Greece & Band

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 24 Februarie 2024
concert robin and the backstabbers

Concert Robin and the Backstabbers

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 25 Februarie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .