poze dimineti japoneze
poze dimineti japoneze poze dimineti japoneze

Dimineti Japoneze

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 1 Octombrie 2011 10:00
Centrul Seeds for Happiness, str Fabrica de chibrituri nr 16

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte , Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 8/0

Va invitam la un eveniment cultural care isi propune ca in fiecare luna, intr-o proaspata dimineata de sambata, sa va prezinte si sa va invite sa luati parte activ la frumusetea culturii Japoneze.

• Muzica la instrumentul traditional Shamisen
• Dans traditional Japonez
• Pictura in tus
• Ceremonia Ceaiului
• Expozitia de pictura a lui Dan Smarandache
• Ceaiuri verzi Japoneze (Matcha, Sencha, …) si nu numai

10.00 – 10.30 Nihon Buyou si Shamisen cu Yuki Takagi

Nihon Buyou (« dans japonez » in limba japoneza) este un dans traditional cu o istorie de aproape patru secole. A cunoscut o importanta dezvoltare in timpul periodei Edo, influentat de teatrul Kabuki si dansului Noh Mai. Yuki Takagi va dansa « Matsunomidori » (« Verdele pinului »). Pinii sunt simbolul unei sanatati infloritoare si a evolutiei eterne a vietii. Acest dans demonstreza viata incepand din copilarie pana la varsta avansata, punand in scena diferitele stagii si emotii ale etapelor de crestere.
Shamisen este un instrument muzical cu trei coarde, asemanator banjo-ului, care a evoluat din Sanxian, instrument adus din China si introdus in sec XVI in zona Okinawa (partea cea mai de sud a Japoniei). El acompaniaza adesea teatrul si de asemenea dansul Nihon Buyou.

Yuki Takagi este un om de afaceri japonez care traieste in Romania din 1997, unde se ocupa in principal de dezvoltarea afacerilor dintre tara noastra si Japonia. Este de asemenea implicat in numeroase activitati culturale, dedicandu-se cunoasterii traditiilor japoneze, cultivarii intelegerii si prieteniei in ambele comunitati.
http://www.youtube.com/watch?v=SxYvsOg2YzM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=CuIAE6EWnzA&NR=1

10.30 – 11.00 Demonstratie de pictura in tus cu Margareta Mihailescu

Pictura in tus, ca si caligrafia, poate fi descrisa ca “un dans cu o pensula si cerneala pe o hartie absorbanta” (Allan Watts). Ea nu are un scop artistic sau comercial ; este o cale de meditatie activa, care il ajuta pe cel care o practica sa experimenteze si sa ajunga la o intelegere profunda a principiilor care guverneaza viata in univers. Aceleasi principii se regasesc in ceremonia ceaiului, arhitectura, arta aranjarii florilor si a gradinilor.
Vor fi prezentate si demonstrate subiecte traditionale precum orhideea, bambusul, lotusul, peisaje, in stilul numit liber sau al literatilor. Demonstratia este insotita de explicatii privind materialele (hartia, pensule, baton de cerneala si piatra) si tehnicile folosite.

Margareta Mihailescu este consultant, trainer si coach. A inceput sa picteze in 2003 sub indrumarea cunoscutei profesoare si autoare a mai multor carti de pictura Pauline Cherrett. Continua sa studieze diverse stiluri de pictura si caligrafie cu profesori chinezi si japonezi. Incepand din mai 2011, a organizat periodic ateliere de pictura la Centrul Seeds for Happiness.
Fotografii ale atelierelor precedente www.flickr.com/photos/learningstudio/sets/

11.00 – 12.00 Chado cu Cristina Comanac

Ceremonia Japoneza a Ceaiului/Chado este o practica dezvoltata de-a lungul istoriei din nevoia de a te opri pentru un moment si de a te bucura de placerea impartirii unui bol ceai cu ceilalti, in incercarea de a intra intr-o stare de pace interioara. Principiile puritatii, respectului, armoniei si linistii interioare guverneaza aceasta practica. Este un moment de meditatie, de conectare a ta cu valorile tale profund umane.
Chadō este o traditie care reprezinta Japonia in cele mai profunde valori culturale si spirituale ale sale. Sen no Rikyu, la inceputul secolului XVI a definit si finalizat procesul istoric de formare al acestei practici ramasa nealterata pina in zilele noastre.
Chadō a dezvoltat o estetica proprie definite de conceptele de wabi-sabi, care subliniaza seninatatea melancolica in fata frumusetii si efemerului incompletului, emotia artistica in fata simplicitatii si rusticului care vine din calitatea naturala a lucrurilor. Wabi-sabi este emotia generata de frumusetea tranzitorie a naturii asa cum este ea.
In Romania, Chado se practica in scolii de Chado Urasenke, cu profesori renumiti din Europa sau Japonia. Aceasta scoala urmeaza direct invataturile scolii Chado Urasenke din Kyoto – infiintata de catre fiul lui Sen no Rikyu si a carei traditie a fost transmisa din fiu in fiu pana astazi.

Cristina Comanac este psiholog clinician si psihoterapeut Gestalt. A inceput studiul Chado-ului in 1989 in Romania, unde a practicat timp de 2 ani. In 2006 isi reia practica in New York, la Urasenke Chanoyu Center of New York cu Hisashi Yamada sensei si Yoshihiro Terazono sensei. Revine in Romania si isi continua practica in Bruxel, unde merge pentru un weekend in fiecare luna, cu Gabriel Caciula sensei si semestrial cu Michiko Nojiri sensei. In Romania, din anul 2009 conduce practica saptamanala de Chado la Centrul Seeds for Hapinees si in alte centre de interes.
ne puteti gasi pe Facebook, la: http://www.facebook.com/groups/141971952482974/
sau www.chanoyu.ro

Ceaiurile prezentate in cadrul ceremoniei (Matcha) si in afara ei sunt aduse prin bunavointa lui Ionut Drulea, reprezentantul brandului Passion Products.
www.passionprodutcs.ro

Locatie: Centrul Seeds for Happiness, str. Fabrica de Chibrituri nr. 22, parter
Data: 1. oct. 2011, 10.00 – 12.00
Cost: 50 ron
Va rugam sa va inscrieti in prealabil la: info@seedsforhappiness.ro sau demonstratie_chanoyu@yahoo.com

Mai multe detalii: http://www.seedsforhappiness.ro/newsletter/newsletter_26septembrie2011.html

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
margareta

Adaugat in urma cu 4592 zile, 27 Sep. 2011

Adaugat de Margareta Mihailescu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 31

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .