poze wynton marsalis i jazz at lincoln center orchestra
poze wynton marsalis i jazz at lincoln center orchestra poze wynton marsalis i jazz at lincoln center orchestra poze wynton marsalis i jazz at lincoln center orchestra

Wynton Marsalis și ”Jazz at Lincoln Center Orchestra”

Bucuresti , Bucuresti. Joi 1 Iulie 2021 20:00
Sala Palatului, Strada Ion Câmpineanu, nr. 28

Categorii: Muzica si Concerte

Wynton Marsalis și ”Jazz at Lincoln Center Orchestra” vor veni pentru prima dată în România, la cea de-a XXI-a ediție a Întâlnirilor JTI - o ediție specială, într-un turneu muzical.

Solistul și compozitorul Wynton Marsalis, cel mai cunoscut trompetist contemporan și ”Jazz at Lincoln Center Orchestra” din New York, formată din 15 dintre cei mai buni instrumentiști ai momentului, vor susține un Concert de jazz la Sala Mare a Palatului, pe 1 iulie ora 20:00, pe aceeași scenă unde au mai fost prezenți, cu decenii în urmă, ”monștrii sacri” ai genului, ca Louis Armstrong sau Dizzy Gillespie. JTI nu este la prima întâlnire cu jazz-ul. În anii 90, JTI a prezentat seria ”Jazz Alive”, tot pe scena Sălii Palatului, unde au fost prezenți Chick Corea, Airto Moreira, Johnny Răducanu și alte mari nume ale genului.
Sub îndrumarea directorului muzical Wynton Marsalis, ”Jazz at Lincoln Center Orchestra” interpretează un repertoriu vast, inclusiv compoziții și aranjamente de Duke Ellington, Count Basie, Fletcher Henderson, Thelonious Monk, Mary Lou Williams, Dizzy Gillespie, Benny Goodman, Charles Mingus și mulți alții.

Wynton Marsalis este recunocut la nivel internațional ca muzician, compozitor, director de orchestră și promotor al culturii americane. Este primul artist de jazz care a interpretat și compus în toată gama, de la rădăcinile sale din New Orleans, până la jazz-ul modern. Creând și interpretând cele mai diverse genuri, muzică pentru cvartete, dar și pentru orchestre, pentru step, dar și pentru balet, Wynton Marsalis a reușit să extindă vocabularul jazz-ului. Creativitatea lui Wynton Marsalis a fost celebrată peste tot în lume. Printre altele, a câștigat Edison Award în Olanda, este membru de onoare al Conservatorului Academiei Regale Britanice de Muzică și Cavaler al Legiunii de Onoare.

Inaugurate în anul 2000 de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, Întâlnirile JTI au fost dedicate îndeosebi dansului, găzduind coregrafi și trupe celebre, printre care Alvin Ailey American Dance Theater, Gigi Căciuleanu și Baletul Național din Chile, Alonzo King Lines Ballet, Akram Khan Company, Martha Graham Dance Company, dar și muzicii, mai ales în perioada de început. Întâlnirile JTI s-au desfășurat anual, cu excepția anului 2020, când au fost amânate din cauza pandemiei.

Fiți alături de noi la cea de-a XXI-a ediție a Întâlnirilor JTI, o ediție care aduce în România vigoarea și profunzimea muzicii americane de jazz!

Producător: Fundaţia Art Production.

Parteneri: TVR, Radio România Cultural, RFI România, Athenee Palace Hilton, Pro Contemporania, Accente, BlitzTV, AmosNews, WebCultura

Biletele în reţeaua Eventim.ro.

Mai multe detalii: https://www.eventim.ro/ro/bilete/jazz-at-lincoln-center-orchestra-bucuresti-sala-palatului-564769/event.html

Pret bilet: 100 - 250

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 948

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 1022 zile, 11 Iun. 2021

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 227

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .