poze serile de chitara concert extraordinar carlo marchione

Serile de chitara: concert extraordinar Carlo Marchione

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 14 Noiembrie 2015
UNMB, Str. Ştirbei Vodă 33, Sala George Enescu

Categorii: Muzica si Concerte

Unul dintre cei mai apreciati chitaristi din lume vine la Bucuresti

Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, ora 19, în Sala de Concerte „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sub egida Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a V-a, va avea loc concertul extraordinar al unuia dintre cei mai apreciaţi chitarişti europeni, italianul Carlo Marchione. Muzician rafinat, cu o tehnică impecabilă, Carlo Marchione propune un recital cu două lucrări în premieră la noi: Sonata în la minor de Ferdinand Rebay, compozitor austriac, pasionat de Schubert, a cărui muzică pentru chitară a fost recent redescoperită şi Synestha, lucrare dedicată protagonistului serii de către Konstantin Vassiliev, un important compozitor rus contemporan. Programul serii va fi completat cu trei lucrări, de la lirismul şi cantabilitatea Sonatei K. 208 şi atmosfera luminoasă şi ludică a Sonatei K. 380, ambele de Domenico Scarlatti, la dramatica Fantaisie élégiaque, op. 59 a chitaristului-compozitor Fernando Sor, contemporan al lui Beethoven.

Carlo Marchione va fi prezent din nou pe 15 noiembrie la Universitatea Naţională de Muzică, de data aceasta în calitate de muzicolog şi pedagog, adresându-se de la ora 10.30 studenţilor şi elevilor în conferinţa cu titlul „Retorică şi afecte în Fantaisie élégiaque, op. 59 de Fernando Sor”, urmată de un masterclass mult-aşteptat dedicat tinerilor chitarişti.

Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

Mai multe informaţii pe www.kitharalogos.ro sau www.facebook.com/kitharalogos. Contact: kitharalogos@gmail.com.


Carlo Marchione, născut în Roma în 1964, câştigător în perioada 1980-1992 a şapte premii la cele mai importante concursuri dedicate chitarei, este în avangarda mişcării chitaristice internaţionale. Susţine concerte în întreaga lume, în săli precum: Sala Ceaikovski a Conservatorului din Moscova, Concertgebouw din Amsterdam şi Sala Mare a Filarmonicii din Berlin. Repertoriul său cuprinde lucrări originale şi transcripţii din toate epocile, fiind un foarte apreciat interpret al muzicii baroce: CD-ul cu cele „12 fantezii pentru vioară” de Telemann, transcrise pentru chitară de interpret (şi apărute într-o ediţie disponibilă celor interesaţi), a făcut furori în lumea chitarei, dovedind, dacă mai era nevoie, calităţile muzicale şi tehnice ale lui Carlo Marchione; în luna octombrie a acestui an, apare un nou CD cu lucrări pentru chitară de Dionisio Aguado şi Fossa.
Un neobosit promotor al muzicii contemporane, Carlo Marchione cântă în primă audiţie lucrări care îi sunt dedicate de compozitori precum Abel Carlevaro, John Duarte, Carlo Domeniconi, G. Drozd şi Simone Iannarelli.
Este unul dintre cei mai apreciaţi şi căutaţi profesori din lume, Conservatorul din Maastricht, unde activează, având unul dintre cele mai importante departamente de chitară la nivel internaţional. Este profesor invitat la conservatoarele din Haga, Leipzig, Magdeburg şi Roma, fiind un obişnuit al festivalurilor de profil din Europa şi America. De asemenea, susţine conferinţe, un exemplu grăitor în acest sens fiind cea dedicată Ciaconei de Bach, o comunicare ştiinţifică de înalt nivel care a încântat specialiştii din lumea întreagă.
Un muzician complet, pasionat de cercetarea muzicologică, un pedagog dăruit vocaţiei sale, Carlo Marchione este unul dintre vârfurile generaţiei sale şi unul dintre cele mai importante nume ale chitarei de pe mapamond.

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsor principal: Hora S.A., Reghin

Proiect cofinanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Muzeul Naţional „George Enescu”, Fundaţia ACCUMM, Aperto, D’Addario Foundation, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Institutul Italian, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Café Godot

Parteneri media: RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, HotNews.ro, Dilema Veche, Observator Cultural, Liternet, Metropotam

Mai multe detalii: http://www.kitharalogos.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 864

Eveniment postat de organizator

soare costin

Adaugat in urma cu 3091 zile, 08 Nov. 2015

Adaugat de kitharalogos

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .