poze recital extraordinar de muzica pascala agnus dei

Recital Extraordinar de muzica Pascala - Agnus Dei

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 4 Aprilie 2018 19:00 - Miercuri 4 Aprilie 2018
Lascar Catargiu nr 12

Categorii: Muzica si Concerte

Primăria Municipiului București prin Casa Artelor “Dinu Lipatti” organizează miercuri, 4 aprilie, de la orele 19.00, Recitalul extraordinar de muzică sacră interconfesională “Agnus Dei”

După deschiderea, în urmă cu două săptămâni, a celui mai nou centru cultural din București - Casa Artelor “Dinu Lipatti” prin cea de a doua ediție a Festivalului “I Love Lipatti”, Primăria Generală a Capitalei vă invită, în Săptămâna Mare, la un Recital de muzică pascală ortodoxă, catolică și protestantă, ce va avea loc la sediul Casei Artelor “Dinu Lipatti”, din Bd. Lascăr Catargiu, nr. 12.
Soprana Renata Vari, mezzosoprana Maria Jinga și pianista Mădălina Florescu vor interpreta arii și duete din operele marilor compozitori Pietro Mascagni, Giuseppe Verdi, Alessandro Stradella, Giovanni Battista Pergolesi și Johann Sebastian Bach.
Ne vom bucura, împreună, de frumusețea extraordinară a pieselor „Ave Maria”, “Iubi-te voi Doamne”, „Pieta Signore”, „Panis Angelicus” „Pie Jesu” din Requiem-ul lui Webber și „Agnus Dei” din Requiem-ul de Verdi.
Seara se va încheia prin celebra compoziție a lui J.S.Bach – coralul “Jesus bleibet meine freude”. “Iisus este bucuria mea” rămâne laitmotivul carierei lui Dinu Lipatti, fiind lucrarea prin care marele pianist român își incheia toate recitalurile.
Soprana Renata Vari este solistă a Operei Române Craiova. Cu un repertoriu vast, Renata Vari este favorită a publicului din Craiova și nu numai, fiind îndelung aplaudată pentru calitățile sale vocale și artistice în turneele anuale ale Operei craiovene din Franța, Germania și Italia.
Renata Vari are în repertoriu roluri precum Violetta din Traviata de Giuseppe Verdi, Mimi si Musetta din opera La Boheme de Giacomo Puccini, Contesa din Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, precum și multe altele.
Mezzosoprana Maria Jinga a debutat la Opera Naţională Bucureşti în anul 2005, în rolul Rosina din „Bărbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini. Este câştigătoarea celei de-a II-a ediţii a Concursului Internaţional de Canto Maeştrii Artei Lirice, a câştigat Marele Premiu la Concursul Naţional Hariclea Darclée Brăila, Medalia Academiei Lutece şi a fost finalistă a Concursului Internaţional George Enescu. In anul 2016 a fost distinsă cu premiul pentru Cea mai buna solistă lirică în cadrul Galei premiilor operelor naționale.
Pianista Mădălina Florescu a absolvit cursurile Academiei de Muzică din București, secția Pedagogie muzicală - dirijat coral și secția Interpretare muzicală – pian, a obținut Diploma de formator „Train the Trainer”, iar în prezent este maestru corepetitor la Opera Națională București. A susținut recitaluri de muzică de cameră în majoritatea centrelor culturale din Bucuresti și din țară. A fost distinsă, în anul 2008, cu Premiul de excelență aniversar oferit de Forumul Muzical Român.
Conceptul recitalului de muzică pascală “Agnus Dei” aparține regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”.
Vă așteptăm cu drag în casa lui Dinu Lipatti, să ne umplem sufletele de pace și speranță, pentru a putea primi, cu inima curată, lumina Sfintelor Sărbători Pascale!
Parteneri media: B1 TV, Observator Cultural, Agerpres, Radio București FM.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1845835265447325/
Facebook page: https://www.facebook.com/casadinulipatti/

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1845835265447325/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 749

Eveniment postat de organizator

oana tinu

Adaugat in urma cu 2208 zile, 02 Apr. 2018

Adaugat de Oana Tinu

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .