poze recital de pian nicoleta luca
poze recital de pian nicoleta luca

Recital de pian - Nicoleta Luca

Bucuresti , Bucuresti. Luni 23 Februarie 2015 18:00 - Luni 23 Februarie 2015
Biblioteca Metropolitană Bucureşti (str. Tache Ionescu nr. 4, lângă Piaţa Amzei).

Categorii: Muzica si Concerte

Recital de pian - muzică clasică

Luni 23 februarie 2015, orele 18:00, pianista Nicoleta Luca va susține un recital de pian în București la Biblioteca Metropolitană Mihail Sadoveanu (Strada Tache Ionescu nr.4, în apropiere de Piața Romană și Piața Amzei).

Programul cuprinde:

CHOPIN
Mazurca Op. 7 nr. 1 în si bemol major
Mazurca Op. 7 nr. 2 în la minor
Mazurca Op. 17 nr. 4 în la minor
Mazurca Op. 24 nr. 4 în si bemol minor

CHOPIN
Nocturna op. 9 nr. 2 în mi bemol major

CHOPIN
Studiu Op. 10 nr. 3 "Tristesse" în mi major
Studiu Op. 25 nr. 1 "Eolian Harp" în la bemol major

CHOPIN
Poloneza op. 40 nr. 2 în do minor

SCHUMANN
Studii simfonice op. 13

RACHMANINOV
Preludiu op. 23 nr. 5 în sol minor
Preludiu op. 32 nr.12 în sol diez minor

INTRAREA ESTE LIBERA

Nicoleta Luca Meițoiu a început educația muzicală la Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași cu profesorul Marin Pânzaru, continuând la Academia de Muzică din Iași cu Ioan Welt și Mircea Dan Răducanu, iar apoi la Universitatea Națională de Muzică București cu Gabriel Amiraș.
A participat la cursurile de măiestrie ale pianistului german Wolfang Wagenhäuser în 1993, mai întâi la București iar apoi la Aurich, în Germania, Deasemenea s-a perfecționat cu pianistul britanic Martin Hughes, profesor la Universität der Künste din Berlin.
În 1987 a debutat cu Concertul nr.1 în Do Major de Ludwig van Beethoven alături de Filarmonica „Moldova” din Iași, dirijor George Vintilă. Ulterior a fost invitată adesea să susțină concerte alături de filarmonici din țară la Sibiu, Bacău, Ploiești, Botoșani, Râmnicu Vâlcea, Pitești.
A concertat sub bagheta unor cunoscuți dirijori români și străini, ca: Petre Sbârcea, Ovidiu Bălan, Neale Bartee (SUA), Roberto Misto (Italia), Octav Calleya (Spania), Arild Andersen (Norvegia), François Robert Girolami (Franța).
Deasemenea a susținut la București recitaluri la Sala de concerte a Radiodifuziunii Române, Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă al României, Sala Mică a Ateneului Român, Sala Dalles, Sala Muzeului Național „George Enescu”, Muzeul Național Cotroceni, Centrul Cultural Maghiar, Centrul Cultural Otopeni, Ambasada Cehiei, Ambasada Turciei, ș.a.
Nicoleta Luca-Meițoiu a avut numeroase apariții pe posturi de televiziune din București: TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, Antena 1, B1 TV, Național TV, ș.a.
Ca solistă sau în cadrul unor formații camerale a fost invitată să concerteze în străinătate în SUA, la New York la Carnegie Hall (Sala Isaac Stern), Chicago (Chicago Historical Society), Detroit, în Canada (la Ottawa) dar și în Australia, în Germania (la Berlin la Philharmonie Kammermusiksaal și la München), în Italia (la Roma, în Piazza del Popolo și la Academia di Romania), în Israel (la Tel Aviv, Haifa și Ierusalim), în Cehia (la Sala Congreselor din Praga), în Bulgaria (ca solistă alături de Filarmonica din Vidin), Republica Moldova (recitaluri de pian solo la Conservatorul din Chișinău).
Cea mai mare parte a acestor manifestări artistice au fost transmise și retransmise de numeroase posturi de televiziune și radio.

Mai multe detalii: http://www.bibmet.ro/detalii-eveniment.aspx?evId=1866&catId=355&c=1

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1773

Eveniment postat de organizator

nicoleta luca

Adaugat in urma cu 3344 zile, 31 Ian. 2015

Adaugat de Luca12489

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .