poze jazz compas live in museum

Jazz Compas Live in Museum

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 30 Aprilie 2014 18:00 - Miercuri 30 Aprilie 2014
Curtea Veche, Palatul Şuţu,

Categorii: Muzica si Concerte

Pe 30 aprilie, Jazz Compas Live va plasa Bucureştiul pe harta acestei sărbători festivaliere internaţionale, alături de alte 140 de ţări participante.

Premieră în capitală, de ziua internaţională a jazzului 30 aprilie 2014, revista Jazz Compas în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti lansează mini festivalul Jazz Compas Live in Museum. Concertele se vor desfăşura la Curtea Veche (centrul istoric) şi Palatul Suţu (zona Universitate) şi, simultan în alte cluburi din Bucureşti.

Jazz Compas Live in Museum îşi propune a fi un festival urban care vă invită în plin centru al Bucureştiului, într-un mediu cultural inedit: cel al spaţiului de muzeu. Evenimentul va găzdui o serie de concerte cu jazzmani veniţi din diferite colţuri ale ţării cât şi din străinătate. Pe 30 aprilie, Jazz Compas Live va plasa Bucureştiul pe harta acestei sărbători festivaliere internaţionale, alături de alte 140 de ţări participante.

Program:

18:00 Cătălin Milea Hammond Trip - Awakening
Curtea Veche (str. Franceză nr. 21)

Inspirat din întâlnirea şi colaborările cu muzicieni de top ai scenei modiale de jazz precum David Liebman, John Ruocco, Ari Hoenig, Dick Oatts, proiecte precum “European Big Band Academy” (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (E.C.O.), saxofonistul Cătălin Milea este probabil unul din cei mai creativi muzicieni ai generaţiei sale. Colaborarea cu organistul Adi Stoenescu şi bateristul Tavi Scurtu dă naştere unui nou grup ce urmează o direcţie proprie în încercarea de a descoperi alte sonorități în combinaţia cu orga Hammond – instrument pus în valoare de muzicieni ca Joey De Francesco, Jimmy Smith sau Larry Goldings. Hammondistul Adi Stoenescu, un muzician inventiv şi versatil, discipol al lui Marius Popp, Tavi Scurtu un adevărat “must-see-to-believe”, unul din cei mai solicitați bateriști de la noi, şi saxofonistul Cătălin Milea – vă iau cu ei într-o călătorie în care aduc un mix de jazz, groove şi funk, rock, muzică spectrală, noise, serialism, şi străbat teritoriile unei muzici ne-imaginate încă.
Mai mult info pe www.jazzcompas.com sau www.catalinmilea.com


20:30 Sebastian Spanache Trio – „A Pasha’s Abstinence”
Palatul Şuţu (Bdul. Ion C. Brătianu nr. 2)

După nici un an de la primul album, grupul timişorean Sebastian Spanache Trio lansează în mediul online, cel de-al doilea album oficial intitulat "A Pasha’s Abstinence", care poate fi găsit pe siteul grupului www.sebastianspanachetrio.com. Concepţia muzicală a acestui disc include introducerea a elementelor muzicii traditionale turceşti, o cultură care a influențat deopotrivă muzica tradițională şi cultura românească în general. S. S. Trio a luat naştere în a doua jumătate a anului 2011 şi este format din Sebastian Spanache (pian, rhodes, wurlitzer), Csaba Sánta (contrabas, chitară bas) şi Radu Pieloiu (tobe, percuție). Anul 2013 a fost un an plin de activitate pentru cei 3 muzicieni, de la lansarea primului disc oficial până la primul turneu european, concerte în cadrul primei ediții a JazzTM, Arcub Open Air şi câștigarea Marelui Premiu în cadrul festivalului concurs Johnny Răducanu 2013. Pe 30 aprilie, va fi lansat în premieră în Bucureşti, cel de-al doilea disc, "A Pasha’s Abstinence".


21:30 Bucharest Jazz Orchestra – „Poveşti din Bucureşti”
Palatul Şuţu (Bdul. Ion C. Brătianu nr. 2)

Lansată oficial pe 27 februarie 2012 în cadrul emisiunii “Jazz pe româneşte” prezentată de Florian Lungu, Bucharest Jazz Orchestra este cel mai nou ansamblu instrumental românesc. Apărut din dorinţa artiştilor de a oferi publicului o muzică nouă, interpretată la cel mai înalt nivel, grupul prezintă aranjamente muzicale contemporane originale semnate atât de membrii orchestrei cât şi de compozitori şi aranjori de jazz europeni şi americani.
Iniţiată şi condusă de Sebastian Burneci, prim trompetist şi solist al Big Band-ului Radio Bucureşti, orchestra îi are în componenţa sa pe cei mai de seamă muzicieni ai acestui gen, trompetiştii Silviu Albei, Silviu Groaza, tromboniştii Radu Florian, Adrian Cojocaru şi Cristi Lăbuş, secţia ritmică avându-i pe Laurenţiu Zmău la baterie, Ionuţ Bîca la pian şi pe Michael Acker la contrabas. Atât alcătuirea orchestrei cât şi repertoriul abordat, fac din Bucharest Jazz Orchestra o prezenţă inedită pe scena românească şi internaţională de jazz.


CONCURS

Participanţii la Jazz Compas LIVE in Museum vor putea participa la concursul cu premii organizat în seara evenimentului. Mai mult info pe http://www.jazzcompas.com

BILETE

Biletele se pot cumpăra prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 920
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Bucuresti
gabriela

Adaugat in urma cu 3627 zile, 24 Apr. 2014

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 803

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .