poze gala folclorului romanesc evenimentul de traditie al anului

Gala Folclorului Romanesc, evenimentul de traditie al anului

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 19 Octombrie 2018 19:00 - Vineri 19 Octombrie 2018
Strada Ion Campineanu 28, Sala Palatului - Bucuresti

Categorii: Muzica si Concerte

“Gala Folclorului Romanesc – Dansul, Muzica, Portul” aduce un crampei din frumusetea traditiilor romanesti pe scena Salii Palatului in data de 19 octombrie 2018. Nume sonore precum Daniela Condurache, Cornelia si Lupu Rednic, Niculina si Angelica Stoican, Victorita si Alina Lacatusu si Dani Busnea sunt capul de afis al unui eveniment de suflet. Alaturi de acestia, vor incanta publicul Constantin, Antonio si Marius Magureanu, Nemuritorii, Ramona si Petrica Vita, Valeria si Traian Ilea, Ruxandra Pitulice, Gheorghe Rizea si Jeni Nicolau. Evenimentul va fi prezentat de Varul Sandel.

Spectacolul prezinta si Ansamblul Folcloric “Maria Tanase” cu o exceptionala traditie si apreciat la nivel national. Valoarea Ansamblului Folcloric "Maria Tănase" a fost recompensată la festivalurile naţionale şi internaţionale din Grecia, Egipt, Franţa, Italia, Germania, Spania, Bulgaria, Iugoslavia, Turcia şi Iran.
Identitatea unui popor rezida in cultura sa si in istorie. Folclorul romanesc este unul dintre cele mai iubite si apreciate la nivel international. Cantul popular aduce cu sine nu doar satul romanesc, fiind puntea peste vreme si vremuri. El vorbeste despre cele mai pure si intense sentimente umane: dragoste, ura, dor, bucurie, tristete - cu referire la familie, tara, neam, episoade de viata. Dar folclorul romanesc nu inseamna doar cantec, el isi evoca frumusetea prin costumele populare. Ca si ritmul muzical si accentul interpretului, costumul vorbeste despre zona tarii pe care cu mandrie artistul o aduce in fata publicului. Nu exista dans mai frumos decat Calusarii, cantec mai intens decat “Sarba olteneasca”, costum mai viu decat cel din Maramures decat cele asemenea lor din restul zonelor Romaniei. Si asta pentru ca Tara Romaneasca are cantece populare, dansuri folclorice si porturi specifice de o frumusete rara si care nu suporta departajare!
Bilete:
Categoria 1 - 200 lei
Categoria 2 - 175 lei

Categoria 3 - 125 lei

Categoria 4 - 100 lei

Categoria 5 - 80 lei

Categoria 6 - 50 lei
Ele pot fi achizitionate online pe eventim.ro, bilete.ro, bilet.ro, iabilet.ro, blt.ro si myticket.ro si de la casa de bilete a Salii Palatului.

Mai multe detalii: https://www.iabilet.ro/bilete-gala-folclorului-romanesc-dandul-muzica-si-portul-la-romani-33937/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1332
Cuvinte cheie: Bucuresti
whitestarpr

Adaugat in urma cu 2200 zile, 16 Apr. 2018

Adaugat de WhiteStarPr

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 18

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .