poze concert mathematique fierbinteanu in gradina oar

Concert Mathematique & Fierbinteanu in Gradina OAR

Bucuresti , Bucuresti. Joi 29 Mai 2014 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

Seara de concert la Gradina Oar din capitala

Joi, 29 mai, de la ora 20, vă așteptăm la o seară dansantă în aer liber, în Grădina OAR, cu muzică live via Mathematique (dark-electronic, Stellar Kinematics) și Fierbințeanu (experimental pop, Local Records). Intrarea va fi liberă!
În vârstă de numai 21 de ani, Pascale Mercier, aka Mathematique, e originară din Montreal și face muzică pe computer din 2008. Mărturisește că îi place să mixeze tot felul de sunete și percuție în muzica ei, sound-ul său fiind puternic influențat de jazz fusion, dance și RnB. Cu vocea sa puternică și versurile sincere și pline de emoții, Pascale spune că este inspirată de internet, computere, dragoste și alte ființe umane.
Cel mai recent EP Mathematique, Feel, a fost lansat în aprilie 2014 de label-ul francez Stellar Kinematics și conține, pe lângă piese proprii, și un remix al melodiei “Yawun” realizat de Plurabelle , duo-ul autohton, format din Cristian Fierbințeanu și Alex Bălă, al cărui album de debut, Phantom Pyramid, va fi lansat, anul acesta, tot de label-ul Stellar Kinematics.
Mathematique ajunge la finalul primăverii în Europa, într-un turneu care începe în Polonia și continuă cu România, Germania și Franța. Show-urile sale live sunt intense și dansante, conținând atât piese de pe noul EP, cât și secvențe de pe albumele anterioare, “Dossier Pascale”, “Forteressen”, “Tropical Casette”, “Coeur”, “Noise Pour Toi”.

Fierbințeanu este un duo electro/experimental pop din București, format din Gabriela Fierbințeanu (voce) și Cristian Fierbințeanu (computer, bas, voce). Muzica lor înglobează elemente pop, electro, psihedelice, noise, ambientale și colaje de sunete. În 2012, cei doi au câștigat concursul de remixuri după muzica lui Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh. Trupa a lansat independent un maxi-single, Love Goes Round In Circles (2011) și un dublu-CD, The Beauty Of Music (2012), ambele disponibile via Bandcamp. A urmat albumul Silence As Beauty lansat anul trecut, la Local Records.
Pe 29 mai, la Gradina OAR, Fierbințeanu vin cu piese noi de pe viitorul album, Massive Exposure, ce va fi lansat în toamna acestui an.

Mai multe detalii: http://www.feeder.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 800
popadriana

Adaugat in urma cu 3599 zile, 21 Mai. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .