poze concert kreidler in club eden

Concert Kreidler in Club Eden

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 29 Martie 2014 22:00

Categorii: Muzica si Concerte

Club Eden deschide coridorul electronic avant-garde pop krautrock prin concertul KREIDLER, veniti direct din Megalopolisul Banana Albastra.

Infiintata in 1994, KREIDLER poate fi interpretata ca o anagrama a numelor membrilor: Klein, Reihse, Schneider, Weinrich. De fapt nu este decat o coincidenta dadaista de pe tricoul lui Reihse, purtat intr-o zi oarecare din anii ’90, cand trupa din Düsseldorf, Deux Baleines Blanches a decis sa caute un nume nou.
Primii ani au fost dedicati contemplarii si explorarii cuvantului vorbit, lasand loc si interpretarilor pur instrumentale influentate de curentul dub si electronic. In timp ce primul album, Riva, este un amalgam de muzi poezie, urmatorul este strict instrumental.
Au fost imediat sugerati ca un revival Krautrock, combinatia de instrumente analogice si digitale neavand cum sa nu provoace un ecou. Individual, Rheise s-a restructurat la mijoc de ani ’90 cu Kraftwerk, NEU!, La Dusseldorf, pe cand Schneider a explorat soundul post rock cu To Rococo Rot.
Urmeaza primele aparitii in Londra, care chiar daca nu sugereaza nimic, odata cu lansarea Appearance and The Park ii apropie definitiv de scena New Wave in defavoarea rockului nemtesc.Dupa frenezia creata de anul 2000, Kreidler are primul gig in New York, la inceput de 2001, la The Knitting Factory. Dar motivul principal al vizitei peste ocean era deschiderea retrospectivei Andreas Gursky la Museum of Modern Art.
Au urmat cateva serii de concerte care au deschis Asia in pozitie de lotus, influentand irevocabil albumul Eve Future Recall cu influente meticuloase folclorice pur japoneze.
Pana in 2008 a fost liniste. Aproape tinitus, membrii Kreidler implicandu-se individual in proiecte personale.
Istoria continua, dar pana la concert va lasam sa savurati krautrock la fel ca trupa in repaos: individual. Pana atunci va mai spunem ca au mixat pentru Einstürzende Neubauten, Faust sau Eurythmics si au tinut pasul in fashion shows Chanel sau Giles Deacon.

Mai multe detalii: http://www.orasulm.eu/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 771
george

Adaugat in urma cu 3794 zile, 05 Ian. 2014

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .