poze concert gabriela costa alex man in jazzbook

Concert Gabriela Costa &Alex Man in Jazzbook

Bucuresti , Bucuresti. Joi 8 Ianuarie 2015 20:30
Strada Carol Davila nr.1

Categorii: Muzica si Concerte

TEMPO DE AMOR- Gabriela Costa &Alex Man (concert de promovare a cd-ului de muzica brazilana cu acelasi nume).

Ascultindu-i si reascultindu-i pe Gabriela Costa, pe Alex Man, ajungi sa nutresti convingerea ca ei au fost nascuti si nu facuti pentru bossa nova, pentru samba, pentru choro, specii muzicale cu care cei doi se identifica afectiv si profesional in totalitate.

Ca brazilienii insisi sunt indragostiti de muzica, de ritm – este o constatare aproape axiomatica, atita timp cit acolo mai tot omul de pe strada stie sa cinte la un instrument, cit salile lor de concert se umplu invariabil cu mii de melomani care-si cultiva cu respect valorile, bucurindu-se sa cinte impreuna cu artistii de pe scena piesele preferate, cunoscindu-le pe dinafara si textele!

Sa procedez la un act de temeritate, incercind sa explic in doar doua-trei rinduri de ce aceste genuri muzicale au devenit atit de atractive, de ce si-au aflat prozeliti pe toate meridianele Terrei, de ce au facut casa buna si cu jazz-ul: ei bine, vorbim de o muzica de certa complexitate dar indiscutabil accesibila, in care predomina extraordinara plasticitate si substantialitate a melodiilor inspirate, calde, invaluitoare, slujite de pregnanta nepereche a ritmurilor motorice, de ambientul armonic somptuos, luxuriant, rafinat, de coloritul viu al aranjamentelor instrumentale, de lirismul plin de senzualitate al versurilor niciodata banale, ba uneori adevarate creatii poetice de inalta vibratie precum sunt stihurile semnate de Vinicius de Moraes. Mai putem aprecia muzicalitatea intrinseca a sonoritatilor limbii portugheze – limba oficiala a Braziliei – cit se poate de oportuna pentru insotirea traiectelor melodice.

Toate aceste atribute apar ilustrate cu fervoare nedramuita, cu emotia trairii interpretative dar mai ales cu o aparte disponibilitate pentru acea minutiozitate de artizan a cizelarii, de catre Gabriela si Alex. Odata in plus ei se dovedesc maestri in selectarea si ordonarea pe criteriul diversitatii de limbaj si expresie a materialului muzical inclus in album.

De subliniat optiunea marturisita a artistilor de a ocoli cu buna stiinta drumurile batatorite, prin investigarea unor lumi de frumuseti mai putin cunoscute, dar desigur, acreditate valoric. in aceeasi ordine de idei, fie-ne permis sa evaluam cu o nota foarte buna si cele trei creatii originale, doua compozitii ale Gabrielei si una a lui Alex.

Fiindca multi ascultatori nu cunosc limba portugheza, vocalista a avut o binevenita idee de a anticipa prin citeva cuvinte rostite romaneste in introducerile unora dintre piese, esenta textelor respective.

Pentru exuberanta, talentul, implicarea cu trup si suflet in actul devotiunii pe altarul muzicii, investite de componentii duo-ului „Brazilian Like” – toata admiratia mea!" Florian Lungu

Couvert - 15 ron
RSVP 0752.206.746

Va asteptam cu drag, de fiecare data!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 756
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3391 zile, 06 Ian. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .