poze concert aniversar 100 de ani 100 de arti ti 100 de minute

Concert aniversar "100 de ani, 100 de artiști, 100 de minute "

Bucuresti , Bucuresti. Joi 8 Noiembrie 2018 19:00
Strada Ion Campineanu 28, Sala Palatului - Bucuresti

Categorii: Muzica si Concerte

Joi, 8 noiembrie, ora 19.00, la Sala Palatului, va avea loc concertul aniversar “100 de ani, 100 de artiști, 100 de minute”, conceput special de 2Vibes Symphony cu prilejul aniversarii Centenarului României. Alături de 2Vibes Symphony vor evolua invitați de excepție: sopranele Irina Baianț și Laura Bretan, flautista Ioana Turcu, Camerata Regală și Ascendis Choir. La pupitru dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, iar Ascendis Choir va fi condus de către maestrul de cor Eduard Dinu.

“100 de ani, 100 de artiști, 100 de minute” este un proiect cultural premium, conceput special de duo-ul 2Vibes Symphony pentru aniversarea Centenarului României. Este un spectacol multimedia grandios, având la baza crearea unei conexiuni unitare între muzică și tehnologie și care reunește 100 de performeri [soliști, instrumentiști, cor și orchestră], scenotehnică impresionantă și efecte video speciale.

Pe scena Sălii Palatului vor evolua alături de duo-ul 2Vibes Symphony, artiști de renume: dirijorii Tiberiu Soare și Eduard Dinu, sopranele Irina Baianț și Laura Bretan, flautista Ioana Turcu, orchestra Camerata Regală și Ascendis Choir. Programul serii este unul special și va conține lucrări din repertoriul clasic, cât și reinterpretări moderne a unor teme muzicale românești și internaționale.

2 Vibes Symphony este un proiect unic în România: duo-ul este compus din Ciprian Rogojan, licențiat al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, fondator al formației Sistem, locul 3 la concursul Eurovision în anul 2005, și Alexandru Anastasiu, doctor în muzică, percuționist în cadrul Orchestrei Naționale Radio, câștigător al bursei Yamaha și organizator al primului Festival Internațional de Vibrafon, numele său regăsindu-se pe celebrele baghete Mike Balter.

Dirijorul Tiberiu Soare este absolvent a două dintre Facultăţile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cea de dirijat – clasa profesorilor Ludovic Bács şi Petru Andriesei, precum şi cea de interpretare muzicală – tubă – clasa conf. Univ. Ion Popescu. Artistul îşi desfăşoară activitatea muzicală ca dirijor din 1999, apariţiile sale în faţa publicului obţinând, pe lângă aplauze, aprecierea unanimă a criticilor de specialitate şi a colaboratorilor. A dirijat orchestrele Filarmonicilor din Braşov, Craiova, Satu Mare, Ploieşti, Constanţa, Bacău, Botoşani, Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională Radio. . Între anii 2005-2012 este dirijor al Operei Naţionale Bucureşti, unde a debutat cu baletul “Spărgătorul de nuci”. Din 2016 revine la Opera Naţională Bucureşti ca dirijor, unde se află şi în prezent.

Soprana Irina Baianț este câștigătoarea unor prestigioase competiții internaționale precum "Reine Elisabeth" de Belgique, "Leyla Gencer" Istanbul, "Grand Prix de l'opera" București, "Regine Crespin" Paris, "Hariclea Darclee" România. Tânăra soprană a susținut concerte în toată Europa, Asia și China, alături de orchestre celebre și dirijori prestigioși. Este invitată permanentă în toate concertele marelui compozitor Vladimir Cosma sub bagheta căruia cântă din anul 2013 până în prezent, iar anul acesta bifează 4 debuturi în unele dintre cele mai faimoase teatre precum cel din Veneția, Marsilia, Zurich si Padova.

Soprana Laura Bretan este tânăra de origine română care a uimit juriul de la “America’s Got Talent” și a câștigat “Românii Au Talent”. După ce a ieşit învingătoare la concursul “Românii Au Talent”, Laura Bretan a ridicat în picioare audienţa de la “America’s Got Talent” la capătul momentului său artistic, în care a interpretat un cover al ariei „The Prayer“, făcută celebră de duetul Celine Dion – Andrea Bocceli. Ea s-a îndrăgostit de muzica clasică și consideră că menirea ei este să ajungă cântăreață de operă. Compozitorii ei preferați sunt Giacomo Puccini și Andrew Lloyd Webber.

Flautista Ioana Turcu şi-a completat studiile în Elveția la Hochschule fuer Musik und Theater Bern, unde a obținut diploma de master la clasa prof. Heidi Peter Indermuhle. A participat ca student activ la masterclass-uri cu: Pierre Ives Artaud, Mathias Ziegler, Alan Weiss și Marina Piccinini. În 2015 a obținut ”cum laude” titlul de Doctor European în Muzică la Universitatea din Granada, Spania, unde este membru al grupului de cercetare din cadrul programului de doctorat european „Educacion musical- una perspectiva multidisciplinar”, semnând studii şi articole publicate în reviste de specialitate. În prezent este profesor de flaut la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. Ioana Turcu este alături de Academia ICon Arts, în calitate de profesor de flaut, din 2015.

Camerata Regală a fost fondată în 2009 și se află sub patronajul Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Ansamblul a colaborat cu personalități marcante din peisajul muzical precum dirijorii Cristian Măcelaru, Frans Helmerson, Pierre Vallet, Sabin Păuța, Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violoniştii Mihaela Martin, Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman, sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordăchescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianiștii Elizabeth Sombart, Valentin și Roxana Gheorghiu, Andrei Licareț, Roberto Plano, flautiştii Ion Bogdan Ştefănescu, Matei Ioachimescu. Datorită nivelului artistic ridicat au avut șansa de a evolua în cadrul unor evenimente prestigioase: Festivalul Internațional George Enescu și Festivalul Internațional “Sergiu Celibidache”.

Dirijorul Eduard Dinu s-a născut în anul 1992, în jud. Prahova, un spaţiu emblematic al muzicii corale româneşti. Primii pași în arta dirijatului au fost călăuziți de maestrul său conf. univ. dr. Gabriel Constantin. Anul 2013 reprezintă momentul cand devine membru al partidei de tenor al Corului Regal, mai târziu preluând bagheta dirijorală a acestuia. În anul 2018 decide să pornească un nou proiect și anume proiectul "Ascendis Choir".În cariera sa dirijorală a susținut numeroase concerte în țară pe cele mai importante scene, a participat în calitate de dirijor al Corului Regal în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu", unde a fost cel mai tânăr dirijor din ediția 2017 dar și în străinătate, cea mai recentă realizare fiind un turneu în China alături de Corul Ascendis.
Ascendis Choir este un ansamblu cameral format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Corul Ascendis are ca scop principal promovarea muzicii culte româneşti, atât prin abordarea compozitorilor consacraţi, cât şi prin prezentarea în primă audiţie a lucrărilor muzicale contemporane.

Accesul este gratuit, iar invitațiile pot fi downloadate de aici: https://goo.gl/8Dhxch

Proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale

Organizatori: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, prin Agenția
pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și
Promovarea a Exportului București.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/739321476408574/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1015
dbr

Adaugat in urma cu 1996 zile, 11 Oct. 2018

Adaugat de dbr

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .