poze concert al corului academic divina armonie in stagiunea ancr

Concert al Corului Academic "Divina Armonie" în stagiunea ANCR

Bucuresti , Bucuresti. Luni 6 Iunie 2022 19:00
Biserica Sf. Elefterie

Categorii: Muzica si Concerte

ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ CORALĂ din ROMÂNIA prezintă, în cadrul stagiunii corale Paul Constantinescu, concertul Coralei DIVINA ARMONIE al Fundatiei „Cavalerii Daciei”.

Data de 16 noiembrie 1997 marcheaza, în cadrul Fundatiei „Cavalerii Daciei”, crearea Coralei Academice „Divina Armonie”, initial ca un cor bisericesc apartinând Bisericii Ortodoxe „Sf. Gheorghe Nou” din Bucuresti, ctitorie voievodala brâncoveneasca. Ulterior, calitatile interpretative ale artistilor coristi, absolventi si studenti ai Universitatii Nationale de Muzica si ai Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii „Spiru Haret”, precum si studenti qi Institutului Teologic, au condus la un real succes pe scenele din tara si din strainatate si la largirea repertoriului: de la muzica liturgica româneasca si universala la cânturi folclorice românesti si internationale, prelucrari folclorice moderne si clasice, lucrari în prima auditie, muzica vocal-simfonica, arii, duete, coruri din opere celebre, precum si opere integrale.

Scopul formarii acestei corale a fost si este pastrarea traditiei muzicii corale si vocale românesti si universale, dar si promovarea scolii de canto din România.
Dupa afirmatiile doamnei Paula Ciuclea, „corala a fost creata din iubire: din iubirea pentru Dumnezeu, pentru Biserica Ortodoxa Româna si pentru armonia corala.”

Costumele coristilor sunt reprezentate de pelerine albe, albul fiind simbolul puritatii, pe mâneci aflându-se câte o cruce care poarta conturul României, iar deasupra fiind inscriptionate cuvintele: „Nihil Sine Deo”.

Originalitatea primului cor profesionist particular din tara – „Divina Armonie” – consta în faptul ca fiecare corist poate fi un solist, ceea ce face posibila prezentarea unor opere integrale în concert.

Dirijor - Profesor Marius Firca
Director - Profesor Paula Ciuclea

În program lucrări de:
Mihail Berezovschi, Ioana Ghika Comănești, Nicolae Lungu, D. G. Kiriac, Gavriil Musicescu, Arr. Marius Firca, Francisc Hubic, Gheorghe Danga, Nicu Moldoveanu

Mai multe detalii: https://www.ancorom.ro/

Comenteaza pe Facebook
ppdp

Adaugat in urma cu 666 zile, 02 Iun. 2022

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 402

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .