poze clan of xymox in control

Clan Of Xymox in Control

Bucuresti , Bucuresti. Joi 7 Octombrie 2010

Categorii: Muzica si Concerte

"Control Club si Bring the Noise va invita pe 7 octombrie la o seara atmosferica si intima, ce ii are ca invitati pe olandezii de la Clan Of Xymox .

Clan Of Xymox (cunoscuta si sub numele de Xymox/COX) este o trupa de gothic-electro/darkwave ce s-a format in 1982 in Amsterdam, Olanda. Sansa intalnirii pur intamplatoare cu Brendan Perry si Lisa Gerard (Dead Can Dance) intr-un restaurant a dus la invitatia de a-i insoti si sustine in turneul acestora din Marea Britanie. Ulterior au semnat contract cu binecunoscuta casa de discuri 4AD (cu care au lucrat si Cocteau Twins, Dead Can Dance, Pixies, Throwing Muses). Inca de la inceputurile sale, Xymox nu a fost un proiect peste care sa treci usor cu vederea datorita stilului unic abordat. COX a avut onoarea de a fi invitata de John Peel la celebrele Peel Sessions de la BBC pentru a inregistra hitul "7th Time", inclus pe albumul de debut intitulat simplu "Clan of Xymox", din 1985.

Stilul trupei este intr-o continua schimbare, dar pastreaza sunetul distinctiv, sofisticat, ce i-a consacrat: beat-uri electro hipnotizante, secvente trepidante si voce visatoare, melancolica, devenite deja un trade-mark. In prezent Xymox ii are in componenta sa pe Ronnie Moorings (voce, chitara), care este de altfel si singurul membru ramas constant, Mojca Zugna (bass), Mario Usai (chitara) si Ivonne de Ray (clape).

In aproape doua decenii de existenta a lansat peste 30 de materiale discografice (CD-uri, EP-uri, albume remixate, DVD-uri, etc), multe piese fiind incluse pe compilatiile unor reviste de renume (Orkus, Zillo, Sonic Seducer, Gothic Magazine). Clan of Xymox a fost cap de afis pentru festivaluri precum Wave Gothik Treffen (Leipzig, Germania), M’era Luna (Hildesheim, Germania), Convergence (sold-out, New Orleans, SUA) unde a cantat in fata a peste 30,000 persoane.

COX este considerata o trupa – cult pentru scena goth din intreaga lume prin piese precum "Jasmine & Rose", "Crucified", "Louise", "Into Extremes", "Be My Friend" si recentul single 'Emily' (2009) devenite "all time classics" pe ringul de dans sau la radio.

Moorings promite un spectacol dinamic, cu beat-uri electrizante si clape atmosferice, ce isi poarta publicul intr-o lume tainica si misterioasa."

Mai multe detalii: http://www.no3.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 904
Cuvinte cheie: Bucuresti
popadriana

Adaugat in urma cu 4977 zile, 11 Sep. 2010

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .