poze bad boy one poetic crowd show in memory of traian t cosovei

BAD BOY/ one poetic crowd show/ in memory of Traian T Cosovei

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 28 Noiembrie 2015 19:30

Categorii: Muzica si Concerte

Green Hours prezintă: BAD BOY/ one poetic crowd show/ in memory of Traian T. Coșovei



< invitați speciali: Florin Iaru și Mircea Tiberian >

TRAIAN T. COȘOVEI - “Între timp, noi continuam să ne lipim poeziile la gazeta de perete a facultății. Parcă eram sortiți să rămânem acolo. Locuiam în fostul imobil în care fusese Cartea Rusă. Camera mea avea 35 de metri pătrați și era înaltă de vreo patru metri. Aveam câteva uși de stejar pe care fixam cu pioneze câte un poem: eu, Florin Iaru, Ion Stratan. După niște luni de zile a apărut și Mircea Cărtărescu. Și, cum se întâmplă în momentele de inconștiență studențească, am zis: „Gata! Suntem o generație!” Mai ales că pusesem mâna și pe o carte despre Beat Generation: Ginsberg, Ferlinghetti, Kerouac și Gregori Corso. Ideea era cam așa: uite, mă, ăștia au o librărie de doișpe metri pătrați la San Francisco, pun ban de la ban ca să-și cumpere ceva de pileală, de fumat, împart banii de taxi și publică pe cont propriu! Ăștia sunt liberi, nu ca noi! Și am devenit liberi... în mintea noastră. Ne beleau ăia pe unde apucau, rău de tot... Da, aveau rubrică specială, în Săptămâna, în Scânteia Tineretului... am acasă toată colecția de înjurături...”

Cine a fost Traian T. Coșovei? Înainte de toate, trebuie menționat că a fost Poet. Un poet excepțional și un om cu o inteligență debordantă. Restul? Găsiți pe Google.
Green Hours a ales absolut întâmplător ziua desfășurării evenimentului. Însă nici o altă zi nu ar fi fost mai potrivită ca cea de 28 noiembrie, pentru celebrarea poeziei lui Traian T. Coșovei, pentru că este chiar ziua în care acesta ar fi împlinit 61 de ani.

Ideea a fost cam așa: Ioana Tiberian (care va și proiecta 5 filme scurte, 5 călătorii video-muzicale, una dintre acestea dedicată memoriei poetului) a propus să ne strângem cât mai mulți, să vorbim despre Traian și, cel mai important, să-i citim poemele. ÎMPREUNĂ! Să fim liberi!

Florin Iaru va veni să citească un poem, două, trei, dar și să vorbească despre Traian, în calitate de fost coleg de… armată, facultate și foarte bun prieten.

Mircea Tiberian va susține un mini recital solo.

Alți câțiva poeți și oameni care l-au cunoscut îndeaproape pe Traian T. Coșovei și-au manifestat dorința de a participa la eveniment.

Vă așteptăm așadar în număr cât mai mare, pentru a ne bucura împreună de poezie vie, fermecătoare, muzică și film. Va fi o seară specială, dedicată în totalitate poetului Traian T. Coșovei. O seară la care sunteți invitați să participați activ, citind alături de noi poemele celui celebrat.

“Revolta mea e poezia, care, ca şi iubirea, trebuie să triumfe.”(TTC)

Suport artiști: 10 lei

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1163
Cuvinte cheie: Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3076 zile, 25 Nov. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .