poze artist in residence jazzanitza

ARTIST IN RESIDENCE | JAZZANITZA

Bucuresti , Bucuresti. Joi 14 Martie 2019 20:00 - Joi 14 Martie 2019
ARCUB - Lipscani 84 - 90

Categorii: Muzica si Concerte

“Jazzanitza” îmbină jazzul contemporan cu elementele muzicii folk bulgărești. Muzica proiectului “Jazzanitza” este compusă de Bobby Petrov, cunoscut publicului român pentru colaborările sale cu Elena Mândru, Nicolas Simion, Alex Simu și Theodosii Spassov.

Cel mai original proiect al bateristului Bobby Petrov, “Jazzanitza” reușește să adauge jazzului o notă specifică culturii balcane și, în special, a celei bulgărești. “Jazzanitza” îmbină jazzul contemporan cu elementele muzicii folk bulgărești. Muzica proiectului “Jazzanitza” este compusă de Bobby Petrov, cunoscut publicului român pentru colaborările sale cu Elena Mândru, Nicolas Simion, Alex Simu și Theodosii Spassov.

„Folclorul bulgăresc are o proprietate foarte interesantă – nu poate fi îmblânzit. Orice ai face cu acest tip de muzică, există o parte care trebuie să rămână autentică. Muzica noastră populară este foarte diferită. Am întâlnit muzicieni care, pur și simplu, nu pot înțelege această muzică, în special cea instrumentală. Cred că sufletul balcan este cel care va simți întotdeauna cel mai puternic muzica născută pe aceste tărâmuri.” Bobby Petrov, Radio Bulgaria

Borislav Petrov (BG) – tobe

Dimitar Liolev (BG) – saxofon

Ludmil Krumov – chitară

Boris Taslev (BG) – bas

Bobby Petrov. Toboșarul și compozitorul bulgar și-a început cariera la vârsta de 19 ani, ca membru al cunoscutei formații de pop/rock Slang. Ulterior, studiază jazzul în Olanda, la Prince Claus Conservatorium. Pentru diploma de masterat la Conservatorul din Amsterdam, studiază stilurile și ritmurile percuției în muzica populară bulgărească. Studiază cu Ralph Peterson Jr, Owen Hart Jr, Steve Altenberg și colaborează cu Amsterdam Jazz Orchestra, Modern Balkan Jazz Orchestra. În prezent este implicat în proiecte din Olanda și Bulgaria, printre care se numără Jazztory (un program educațional muzical), Tin Men & The Telephone (un trio interactiv-multimedia de pian), The Bulchemists, Trash Jass (trio rock-jazz).



Despre stagiunea de jazz “Artist in Residence”:

Inițiat în toamna anului 2016, programul de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB invită, în fiecare sezon, un artist român pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o temă aleasă de el însuși. După ce primele două sezoane au prezentat un program de concerte selecționate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriată de Cristian Soleanu și prezintă, în perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, «Jazzul – O istorie vie», gândindu-mă la istoria ce stă în spatele vieții și al realizărilor profesionale ale fiecăruia dintre artiștii creatori. Muzica improvizată este rodul unor acumulări de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scenă, în timpul interpretării, acești factori dau greutate și un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate în cadrul stagiunii emană fiecare «o istorie vie» a artiștilor. Deși diferite, istoriile vii de la “Artist in Residence” sunt marcate toate de aceleași valori – creativitate, libertate, tradiție –, ele constituindu-se astfel într-o alchimie a întregii tradiții muzicale a jazzului”, declară Cristian Soleanu, curator al programului “Artist in Residence”.

Mai multe detalii: https://arcub.ro/eveniment/artist-in-residence-bobby-petrov-quartet-jazzanitza/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1905
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

arcub

Adaugat in urma cu 1872 zile, 04 Mar. 2019

Adaugat de ARCUB

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 250

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .