poze alaturi de vintila mihailescu concert caritabil cu grigore le e

Alături de Vintilă Mihăilescu: Concert caritabil cu Grigore Leșe

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 23 Iulie 2019 19:00 - Marţi 23 Iulie 2019
Strada General H. M. Berthelot 60-64

Categorii: Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 500/700

Vă invităm marți, 23 iulie, de la 19.00, la Sala Radio, la Concertul Caritabil organizat în favoarea marelui antropolog Vintilă Mihăilescu, om de cultură care are nevoie de ajutorul nostru.

„Satele noastre sunt locuite de oameni care costoresc cazane, de rudari care fac linguri de lemn și fuse, de lăieți care fac căldări și de tismănari. Aceștia din urmă sunt muzicanții satului, cei care însoțesc drumul oamenilor de la naștere până la moarte. Ce știu acești oameni cel mai bine să facă? Să cânte. Și cântă de dimineața până seara. Din asta trăiesc. Dar cu toate că ar fi meritat să trăiască boierește din cântat, trăiesc modest iar viața de multe ori le este împovărată.

Lăutarii se potrivesc cu muzica lor, cu timbrul vocal, trăsăturile de arcuș, ritmurile melodiilor, mișcările discrete ale trupului fac din ei adevărați profesioniști. Și arătarea lor se potrivește cu muzica. Cântatul este viața lor. Cântă orice pentru oricine. Nu au uitat rânduiala de la trecerea pragurilor, cântă la botezuri, nunți, înmormântări. Cântă doine, cântece strofice, balade, hore, sârbe, cântece de lume. Lăutarii vehiculează un repertoriu cu origini din cele mai variate. Cântă balade, muzică sătească și orășenească, provenind din cântecul de lume greco-turco-perso-arab, romanța rusească, ungurească și națională, dansurile de salon.” Grigore Leșe.

Toate donațiile vor fi direcționate către Magicamp care gestionează fondurile necesare tratamentului domnului profesor Vintilă Mihăilescu. În septembrie 2018 Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro.

Biletele pot fi procurate pe iaBilet.ro: bilet unic – 30 ron

Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Societatea Română de Radiodifuziune, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România București FM și Fundatia Calea Victoriei.

Mai multe detalii: https://www.iabilet.ro/bilete-alaturi-de-vintila-mihailescu-cantece-care-ne-au-insotit-istoria-44229/?fbclid=IwAR10kUD_L-MLlOe2l8bpvzm2x3_CBKYqQ7revHQw1Pjj5r75eMo2ErL07kg

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 825

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1716 zile, 17 Iul. 2019

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .