poze seri camerale la palatul tinerimea romana

Seri camerale la Palatul Tinerimea Română

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 21 Iunie 2023 19:00
Palatul Tinerimea Română, Bd. Schitu Măgureanu nr. 4

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Dedicată celor mai valoroși tineri muzicieni ai momentului și deschisă tuturor genurilor muzicale stagiunea “Seri camerale la Palatul Tinerimea Română” își propune să consacre în preferințele marelui public o scenă de concert plasată în zona istorică a orașului București, beneficiind de o ambianță arhitecturală unică, o spectaculoasă evocare la scară camerală a celebrei Scala din Milano – Palatul Tinerimea Română.

Miercuri 21 iunie de la ora 19.00, în ambianța unică a sălii de concert a Palatului Tinerimea Română va avea loc un recital avanpremieră a unei noi stagiuni muzicale de înaltă performanță care se va deschide în toamnă.

Theodor Andreescu – vioară, Mihai Todoran – violă, Izabela Ghergu – violoncel, Iacob Panighianţ – contrabas, Theodor Dumitru – pian sunt cei cinci muzicieni de înaltă performanță care vor deschide acest proiect, exponenți de frunte ai nivelului de excelență al Universității Naționale de Muzică din București.

Cei cinci – student, masteranzi şi doctoranzi ai UNMB – au în palmares concursuri naționale și internaționale, alături de o foarte mare experiență scenică câștigată pe cele mai importante scene din România, dar și din Europa, Asia și Statele Unite ale Americii, în cadrul unor proiecte precum Orchestrele Naționale de Tineret ale României.

Arta interpretativă de nivel internațional a tinerilor interpreți va da strălucire unui program ce cuprinde capodopere din creația lui Franz Schubert și George Enescu, piese care apar destul de rar în programele de concert, cuprinzând: Enescu – Aubade pentru trio de coarde, Serenade lointaine pentru vioară violoncel și pian şi Schubert - Cvintetul ”Păstrăvul” D667 pentru vioară, violă, violoncel, contrabas și pian.

Prin acest proiect, Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” își propune să contribuie la diversificarea vieții culturale bucureștene cu un spațiu emblematic pentru apartenența acesteia la cele mai înalte valori europene – Palatul Tinerimea Română. Creație a Virginiei Andreescu-Haret, Palatul Tinerimea Română este realizarea primei femei arhitect din România și a primei care a ajuns la gradul de arhitect inspector general din lume. Organizatorii îşi doresc ca această minunată sală să devină o prezență constantă în viaţa de spectacol a tinerilor artiști excepționali ai României.

Biletele se pot procura de luni până vineri, orele 12-14, de la casa de bilete a Palatul Tinerimea Română (Bd. Schitu Măgureanu nr. 4)

Mai multe detalii: https://tinerimearomana.ro/

Pret bilet: 20 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 155
ppdp

Adaugat in urma cu 318 zile, 14 Iun. 2023

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 403

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .