poze concert de pian jose luis nieto la bucuresti

Concert de pian José Luis Nieto la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 3 Decembrie 2011 19:00
Sala Ateneu

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Sambata, 3 decembrie, ora 19.00, la Sala Mare a Ateneului, va avea loc un recital de pian al reputatului muzician spaniol José Luis Nieto.


În program:

Manuel de Falla – Patru piese spaniole si Amorul vrajitor
Alexander Scriabin – Preludiile op. 17A si Studiu op. 8, nr. 12

Biletele s-au pus în vânzare la Casa de Bilete a Ateneului.
Eveniment organizat de : Instituto Cervantes Bucuresti în colaborare cu Filarmonica „George Enescu“.

José Luis Nieto, pianist cu o bogată activitate concertistică la nivel international, este unul dintre cei mai importanti pianisti spanioli din generatia tanara. A urmat cursurile Conservatorului Regal Superior de Muzica din Madrid si apoi si-a continuat studiile în Rusia, unde a absolvit cursurile celebrului Conservator Ceaikovski de la Moscova, sub îndrumarea pianistului Mihail Voskressesnsky, luându-si doctoratul cu pianistul Victor Merzhanov.

Creeaza orchestra de camera Sinfonietta din Moscova, un proiect ambitios al pianistului, a carei activitate debuteaza în 2006 cu un prim concert la Muzeul Puskin. Orchestra – fondata si condusa de José Luis Nieto – are ca membri muzicieni formati la Conservatorul Ceaikovski, cu un înalt nivel artistic.

A concertat ca solist alaturi de Orchestra Camerata Baltica sub bagheta dirijorului Anton Sharoev, Orchestra de Virtuozi ai Conservatorului Ceaikovski, colaborând cu muzicieni precum Alexei Utkin sau Elena Obratszova. A realizat trei turnee în Statele Unite ale Americii, concertând la Chicago, Los Angeles, San José, New York, Albuquerque etc.

În Europa, a dat recitaluri în sali precum cea a Academiei Regale Spaniole, la Roma, Auditorio Conde Duque de Madrid, Instituto Bildnerisches Denken, la Grenzach-Wyhlen (Germania), Gran Auditorio, la Lisabona, Sala Auditorio Nacional de Madrid. A oferit peste 40 de concerte si master class în America Latina, cele mai importante fiind colaborarile cu Orchestra Simfonica din Antofagasta si Orchestra Simfonica din Chile în Sala Gran Teatro de Oriente din capitala chiliana.

În cariera de solist, a înregistrat opt CD-uri, atât în Spania, cât si în Rusia. Anul 2011 îl gaseste concertând în orase ca Sankt Petersburg, Kaliningrad, Moscova, Budapesta, Napoli, Roma, Vigo, Tarragona, Gijón si New York.

Mai multe detalii: http://www.jurnaldebucuresti.com/2011/11/27/pianistul-spaniol-jose-luis-nieto-in-concert-la-bucuresti-si-la-cluj-3-si-5-decembrie-2011/

Comenteaza pe Facebook
george

Adaugat in urma cu 4525 zile, 30 Nov. 2011

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .