poze alborosie live

Alborosie live

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 5 Noiembrie 2016 20:00

Categorii: Muzica si Concerte , Petreceri

Alborosie & Shengen Clan live la Arenele Romane

ALBOROSIE @ Reggae Nights
5 noiembrie, Arenele Romane (cort incalzit)

Ani la rand, muzica reggae a doborat barierele uzuale ale limbii sau nationalitatii tipice stilului, a avut dintotdeauna un mesaj global, iar cultura sa a depasit granitele tarii originare. Nu putem vorbi insa de istoria muzicii reggae fara sa vorbim de Alborosie, unul din artistii esentiali ai acestei miscari.

Detinator al premiului MOBO (Music Of Black Origin), pionier al muzicii reggae inafara Caraibelor si primul artist de origine caucaziana acceptat la label-ul legendei Bob Marley, Alborosie este deja o prezenta constanta in scena muzicala, cu o activitate de peste doua decade de concerte si productii de succes.

Dupa un concert impresionant in 2012, Alborosie revine la Arenele Romane pe 5 noiembrie 2016 alaturi de trupa Shengen Clan, ca parte din turneul “Freedom & Fyah”. Artistii au inclus Bucurestiul in turneul european, asadar avem ocazia sa ii ascultam dupa performance-urile din Berlin si Praga.

Albumul “Freedom & Fyah” poarta numarul 10 din cariera lui Alborosie, si este descris de acesta ca fiind “cel mai uniform” album de pana acum, “cu o influenta puternica de dub, accente de dubstep si electronica”. Un album conceptual, in care fiecare piesa trateaza aspecte diferite ale vietii din prisma artistului. “Reggae este o muzica foarte sociala, asa ca vorbesc despre politica, iubire si razbunare. Este ‘Freedom & Fyah’ - cant despre libertate, dar pentru a ajunge la aceasta trebuie in primul rand sa treci prin foc”.

LP-ul include colaborari cu alti artisti notabili din zona reggae - Ky-Mani Marley co-semneaza lead single-ul ‘Life To Me’, o piesa invaluita in armonii corale, cu versuri dedicate femeilor speciale din vietile lor. Alborosie a fost mereu un artist care incuraja talentele in devenire, asa ca nu e de mirare ca pe album apare si Protoje, o colaborare ce are ca rezultat piesa ‘Strolling’.

Invitata surpriza vine tot din Jamaica - “Numele ei este Sugus, este versiunea feminina a lui Horace Andy si se ocupa de backing vocals in anii ‘70 in concertele faimosului Gregory Isaacs”. Cantareata se poate auzi pe ‘Zion Youth’, o piesa care reprezinta insasi sinteza dintre sound-ul reggae traditional si elemente mai progresive de muzica electronica. Acestea sunt doar cateva din surprizele de pe noul album, pe care Alborosie il va prezenta pe scena Arenelor Romane.

In completarea muncii de studio, turneele sunt o parte integranta din muzica lui Alborosie. Desi locuieste in Jamaica, artistul si trupa lui se muta de obicei in Europa pentru concertele live, multe din ele in cadrul celor mai mari festivaluri de pe continent. Astfel, Alborosie si Shengen Clan au devenit unul din cele mai populare act-uri reggae din lume, alaturi de The Wailers, Burning Spear si Culture. “Aceasta este cea mai buna modalitate pentru ca piesele noi sa ajunga la fani. Dupa toti anii acestia, inca iubesc sa merg in turnee!” declara artistul.

Seara va fi completata de o serie de artisti din scena romaneasca de reggae, DJ, producatori si un live band care intregesc atmosfera serii.

Basska aduc blend-ul lor special de muzica ska-reggae infuzata cu bass. Cei 8 trupeti combina accente din genurile lor de muzica preferate si le aplica sound-ului ska-reggae. In piesele lor se regasesc sunete familiare de rock si funk, insotite de vocaluri dinamice in limba engleza, intr-un show alert si dinamic.

Artistul timisorean Mighty Boogie este un veteran al scenei autohtone, combinand in seturile sale muzica electronica cu cea dub si reggae. Pana acum a impartit scena cu nume ca Friction, Goldie, Dj Marky, Benny Page, Serum, General Levy,� Danny Byrd, Dub Fx,Dj Vadim, Breakage sau David Rodigan in calitate de DJ. Are la activ si trei materiale ca producator, ultimul fiind in 2015, anul in care reprezinta pentru a 5-a oara Romania la prestigiosul festival Outlook din Croatia.

Vor fi alaturi de noi noul label bucurestean Dancehall Tradition, care are in portofoliu primul release de reggae pe vinil din tara. Orientat spre roots si conscious dancehall, ei vor fi reprezentati de Sheba, selector pasionat de muzica din Caraibe cu vechime in scena locala.

Zekarjah este alias-ul lui Robert Zaharia, DJ activ in cadrul Kaya Foundation Bucuresti si motivat de dragostea pentru muzica, in special de cea dub, roots si reggae. In seturile lui regasim un stil eclectic care variaza intre aceste genuri, adaugand piese alese din ritmuri de nu-jazz, afrobeat, soul si pana la dubstep, drum and bass si jungle.


Detalii complete despre bilete si petrecere le gasiti pe REGGAENIGHTS.RO

-----------------------------

https://www.iabilet.ro/site/event/26617/

http://www.eventim.ro/ro/bilete/reggae-nights-bucuresti-arenele-romane-444550/event.html

http://www.bilete.ro/alborosie-live-in-romania-05-nov-2016

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/384787251910617/

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1366

Eveniment postat de organizator

violeta africana

Adaugat in urma cu 2724 zile, 31 Oct. 2016

Adaugat de Violeta11164

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 17

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .