poze muzica de camera la superlativ ansamblul wahnsinn

Muzică de cameră la superlativ: Ansamblul Wahnsinn

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 26 Mai 2019 12:00
Sala Auditorium, Universitatea Națională de Muzică

Categorii: Muzica si Concerte , Festivaluri

Numar min/max participanti: 50/150

Concert de muzică clasică

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi

Duminică, 26 mai • Sala ”Auditorium” a UNMB, ora 12


Ansamblul Wahnsinn
Marius Ungureanu, violă, Barrie Webb, trombon,
Erik Sandberg, corn

Program:
Mika Pelo: Vortices (p.a.a.)
Gabriel Mălăncioiu: Agnis (p.a.a.)
Violeta Dinescu: verwirrung (p.a.a.)
Edgars Cirulis: Impermanence (p.a.a.)
Livia Teodorescu-Ciocănea: Entaglement (p.a.a.)
Anders Forslund: Involution (p.a.a.)
Gráinne Mulvey: Aéra kai chordés (p.a.a.)

***
Intrarea LIBERA

***
Ediția din 2019 a festivalului ”Săptămâna Internațională a Muzicii Noi” (19-26 mai) va pune accentul pe muzica franceză contemporană și pe promovarea tinerilor interpreți și compozitori români. Organizatorilor tradiționali precum Ministerul Culturii și Identității Naționale, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Societatea Română de Radio și Universitatea Națională de Muzică din București li se vor alătura Institutul Francez și Ministerul Afacerilor Externe, prin Sezonul România-Franța 2019.

În acest sens, compozitori francezi de vârf vor fi invitați și lucrările lor vor fi prezentate în cadrul concertelor din ”Săptămâna Internațională a Muzicii Noi 2019”. De asemenea, cercetători francezi și români vor avea prilejul să dialogheze în cadrul simpozionului de muzicologie cu tema ”Gândirea muzicală de avangardă în Franța și România. Perspective și interacțiuni”, sub coordonarea prof. univ. dr. Valentina Sandu-Dediu.

Totodată, o lucrare simfonică inovatoare a compozitorului francez Bernard Cavanna, notoriu discipol al lui Aurel Stroe, va aduce în prim-plan un cor de smartphone-uri și o tehnologie de vârf dezvoltată la centrul Grame din Lyon, ce va fi prezentată pe scena sălii Radio, în compania Orchestrei de Cameră Radio și studenților Universității Naționale de Muzică din București. De asemenea, un film documentar despre Aurel Stroe, realizat în Franța în 2002, va fi proiectat în cadrul festivalului.

Pe de altă parte, eutopia sonoră este un alt concept central al acestui proiect. El se referă la o zonă sonoră ideală, bine aleasă și bine plasată în mentalul nostru, dincolo de epiderma obișnuinței. Eutopia se manifestă prin patru tematici: 1. Ulise (dincolo de cultură); 2. Matrix (dincolo de natură); 3. Gulliver (dincolo de istorie); 4. Nirvana (dincolo de sine). Fiecare dintre aceste patru tematici se diversifică în programe și proiecte, cuprinzând concerte simfonice, camerale, solistice și experimentale.

Concerte simfonice și vocal-simfonice vor fi susținute de Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Corul Academic Radio, orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, orchestra ”Concerto” și corul Ricercare ale Universității Naționale de Muzică din București.

Alte manifestări concertante vor reuni ansambluri din București, din țară și din străinătate, precum Profil, Archaeus, Contraste, Clarino, Game, Atem, SonoMania, devotioModerna, Wahnsinn, PercussionEscu, 2×2, cvartetul de coarde Gaudeamus.

Dirijori precum Marijn Simons, Martin Malatray, Gheorghe Costin, Camil Marinescu, Tiberiu Soare, Bogdan Vodă, Mircea Pădurariu, Carmen Maria Cârneci, Simona Strungaru, Emil Vișenescu, Ciprian Țuțu, Florian Costea și soliști precum Barrie Webb, Marius Ungureanu, Ion Bogdan Ștefănescu,
Mihai Măniceanu, Mircea Marian, Andreea Iftimescu, Iustinian Zetea, Horia Maxim, Evelina Andrieș, Claudia Codreanu, Diana Dembinski Vodă, performeri ca Irinel Anghel, Cătălin Crețu și Fernando Mihalache, – vor prezenta un program atractiv, divers și incitant.

Comenteaza pe Facebook
malancioiu gabriel

Adaugat in urma cu 1781 zile, 13 Mai. 2019

Adaugat de Heraclit

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 14

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .