poze ritmul meu si ritmul emotiilor
poze ritmul meu si ritmul emotiilor poze ritmul meu si ritmul emotiilor poze ritmul meu si ritmul emotiilor

Ritmul meu si Ritmul Emotiilor

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 8 Octombrie 2017 12:00
Locatie: Locatie: Str. Maica Domnului, nr. 42, sect. 2

Categorii: Muzica si Concerte , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 10/20

“Ritmul meu si Ritmul Emotiilor” - Dezvoltare Personala si Educatie Emotionala prin Musicoterapie


Dragi parinti si dragi copii,

Lansam primul modul de ateliere care are in vedere cunoasterea, intelegerea si dezvoltarea din punct de vedere emotional a relatiei cu sinele, dar si cu cei din jur “Ritmul meu si Ritmul Emotiilor” destinat in exclusivitate copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani.

Acest program pune accentul pe componenta de Educatie Emotionala si Dezvoltare Personala a copilului. Cunoasterea emotiilor fundamentale si a nevoilor acestora, precum si buna gestionare a lor poate conduce catre desavarsirea echilibrului intre elementele culturii obiective – cea bazata pe gandire analitica, empirica si cuatificabila – si cele apartinand culturii subiective, fiind determinate de perceptia asupra propriei persoane si a celor din jur, senzatii si emotii, cunoastere intrapersonala si interpersonala.

Dorim ca prin modulul de ateliere “Ritmul meu si Ritmul Emotiilor” sa oferim un cadru in care exprimarea si cunoasterea sinelui, dar si procesul invatarii sa se desfasoare intr-un mediu ludic, in care metafora, sunetul si povestea sa fie punctul de plecare in demersul nostru.

Participantii vor forma abilitati practice de manuire a instrumentelor, integrate cu notiuni de Educatie Emotionala si Dezvoltare Personala – toate temele, conceptele si aplicatiile practice fiind concepute, diversificate si adaptate in functie de varsta si nevoile copiilor.

In componenta acestui program pot fi regasiti cei 4H – Head, Heart, Hand, Health (Cap, Inima, Mana, Sanatate), precum si tehnici specifice musicoterapiei – ascultarea activa, ascultarea pasiva, catharsis si povesti terapeutice fiind doar cateva dintre acestea. De asemenea, pentru a putea oferi o experienta colectiva, dar si individual autentica – imbinam si unele elemente ale Artei Teatrale cum ar fi jocul de rol si teatrul de improvizatie, incurajand copilul sa gaseasca forma de exprimare cu care rezoneaza cel mai puternic.

Scopul celor 3 module ale programului “Ritmul Meu si Ritmul Propriu ” este ca participantii:
sa cunoasca si identifice propriile emotii si sa le verbalizeze;
sa dezvolte abilitati de reglare emotionala in raport cu sinele si cu mediul inconjurator;
sa dezvolte o imagine de sine armonioasa si increzatoare;
sa descopere noi moduri de a interactiona in comunitate;
sa gaseasca alternative in gestionarea unui conflict;
sa dezvolte abilitati practice de manuire a instrumentelor muzicale;
sa se exprime creativ;
sa se relaxeze;

Programul “Ritmul meu si Ritmul Emotiilor” este conceput in 3 module a cate 4 sesiuni saptamanale in care, impreuna cu participantii, vom aprofunda teme si concepte precum: increderea in sine, lucrul cu sine, in echipa si in comunitate, valori individuale si valorile comunitatii, perceptia si filtrele ei, emotiile fundamentale si nevoile din spatele acestora.

In incheierea fiecarei sesiuni vom realiza procesul de feedback impreuna cu participantii. La finalul fiecarui modul vom desfasura o intalnire cu parintii in care vom discuta despre progresul individual al copiilor.

Atelierele avand tema Filtrele Perceptiei si Emotiile Fundamentale vor fi initiate in modulul 2 si 3 cu un grup constant, in care dinamica este bine definita, participantii se simt in siguranta, se pot exprima liber si au incredere in ceilalti membri ai grupului.

Pentru a va putea inscrie si confirma locul, va rugam completati formularul urmator: https://goo.gl/forms/5Rcudu0oMFvn93DK2
Numarul maxim de participanti pentru o grupa este 20.

Locatie: Locatie: Str. Maica Domnului, nr. 42, sect. 2

Costul unui modul este de 200 de lei pentru cele 4 intalniri care pot fi achitati integral sau in bilunar.


Despre metoda:

Metoda TOTEM este un acronim al metaforei „Therapy Of Tribes Educating Minds” si include activitati de musicoterapie, dezvoltare personala, educatie nonformala, educatia emotionala, leadership, atitudine ne-discriminatorie, fairplay, spirit civic si comunitar. Utilizam instrumente de percutie de origine amerindiana, africana si asiatica impreuna cu metafora ca element central in activitatile desfasurate. Printre acestea se numara: Djembe (tobe africane), Tamburine, Maracas, OceanDrum, Bol Tibetan, Tingsha, Caxixi, Clave si multe altele.

Metoda TOTEM a inregistrat rezultate pozitive in lucrul cu adulti si copii; de asemenea, cu persoane cu dizabilitati sau provenind din medii dezavantajate, minoritati sau categorii discriminate, colaborand in aceste demersuri cu Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, Teach for Romania, in programe de tip Erasmus+ precum si cu asociatii de voluntari si organizatii nonguvernamentale.

Despre Formatori:
Jean-Baptiste Odobestianu - Musicoterapeut atestat in Franta, licentiat in Pedagogie Sociala, formator TOT Move cu sprijinul UEFA, fondator al Metodei TOTEM. De-a lungul timpului a lucrat cu diferite categorii de persoane, punand in functiune proiecte destinate persoanelor nevazatoare, copii si tineri institutionalizati in sistemul de protectie a copilului, persoane cu sindrom Down sau cu tulburari din spectrul autist si alte categorii defavorizate . A initiat primul model de interventie terapeutica prin musicoterapie cu instrumente de percutie destinata consumatorilor de droguri din Romania. Este de asemenea, formator in multiple proiecte Erasmus pentru organizatii din Romania.
Motto: Prima forma de educatie a umanitatii este tribul - o educatie cu participarea comunitatii la cerintele de supravietuire si convietuire a intregului trib.

Ana-Maria Anghelescu – specializat in Antropologie si masterand al programului de Pedagogii Alternative si Arte Teatrale in Educatie - FPSE Bucuresti, formator, co-fondator Metoda TOTEM. A desfasurat activitati destinate copiilor institutionalizati, persoane din medii defavorizate sau cu diverse forme de handicap, cu elevi, studenti si profesori din cadrul invatamantului formal, colaborand in proiecte cu institutii si organizatii precum P.M.B, D.G.A.S.P.C. sector 6, Teach For Romania, Cercetasii Romaniei, precum si in proiecte de tip Erasmus+.
Motto: Procesul educational isi incepe drumul de la intentia celui ce il desfasoara.


*Informatiile prezentate se afla sub incidenta copyright-ului, ca proprietate intelectuala (PI). Orice reproducere a acestora, fara consultarea in prealabil a autorului, va fi considerata drept incalcarea drepturilor de autor.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/metodatotem

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1506

Eveniment postat de organizator

ana maria anghelescu

Adaugat in urma cu 2413 zile, 16 Sep. 2017

Adaugat de Metoda TOTEM

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .