poze corul preludiu concert de colinde i cantece de craciun
poze corul preludiu concert de colinde i cantece de craciun poze corul preludiu concert de colinde i cantece de craciun poze corul preludiu concert de colinde i cantece de craciun

Corul PRELUDIU - concert de colinde și cântece de Crăciun

Bucuresti , Bucuresti. Luni 23 Decembrie 2019 19:00
Ateneul Român, Strada Benjamin Franklin, nr. 1-3

Categorii: Muzica si Concerte , Alte Evenimente

Atmosfera plină de liniște și pace a Crăciunului ne va pătrunde în suflet, ca în fiecare an, la concertele Corului „Preludiu” al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” care au devenit deja o tradiție. Rafinamentul interpretării, frumusețea repertoriului abordat, carisma dirijorului Voicu Enăchescu, care de multe ori renunță la postura sobră a conducătorului tradițional de cor, în favoarea uneia mai relaxată și mai apropiată de public – iată „ingredientele” unui concert de succes, gata să recreeze magia Crăciunului, de neratat pentru iubitorii artei autentice de cea mai înaltă calitate.

Corul de cameră „Preludiu”, sub bagheta maestrului Voicu Enăchescu, va susține un concert de colinde și cântece de Crăciun la Ateneul Român pe 23 decembrie 2019, ora 19:00.

Concertele de Crăciun ale Corului „Preludiu” sunt repere în viața bucureșteană de concert și sunt aplaudate, în fiecare an, pentru maniera personala de interpretare și atmosfera creata de acest renumit ansamblu; sunt concerte care, într-adevăr, deschid inimi pentru a regăsi spiritul Crăciunului.
„Preludiu” își aduce o deosebită contribuție la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se prin măiestria sa interpretativă prin prospețimea și, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului.
Repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 400 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Trebuie menţionat faptul că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.
“Eu ştiu Corul de cameră „Preludiu” aproape de la începuturile lui. Nu sunt muzician de profesie, dar sunt meloman şi, cred eu, meseria mea de gazetar şi scriitor m-a ajutat să-mi dezvolt instinctul de a recunoaşte valorile.
O ideea imaginată, construită cu migală şi cu un talent de excepţie de dirijorul Voicu Enăchescu. Voicu, adică omul cu care se identifică tinereţea mea şi credinţa mea în valorile româneşti.
Am fost la concertele „Preludiului”. Şi acum am pe retină figurile băieţilor şi fetelor din cor, atunci studenţi, acum profesori, avocaţi, medici, mari artişti, oameni lucrând în toate zările vieţii şi lumii. Şi, mai ales, aud şoapta aceea fermecată în care povesteau ei cântecele folclorului românesc şi pe cele ale repertoriului universal. „Preludiu” şoptea şi această şoaptă divină te pătrundea până în adâncul sufletului.” Nicolae Dan Fruntelată
Ca o recunoaştere a activităţii artistice deosebite, dirijorul Voicu Enăchescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în Grad de Comandor pentru promovarea culturii.
Publicul va avea ocazia de vedea, asculta și recunoaște pe viu spiritul artistic creat de dirijorul Voicu Enăchescu care definește Corul de cameră „Preludiu”, putând să recunoască chiar pe cei care au făcut cunoscute publicului larg o bună parte dintre aceste piese, atât prin intermediul discurilor și al CD-urilor, cât mai ales prin zecile de înregistrări făcute la radio de-a lungul celor 47 de ani de activitate.

Mai multe detalii: http://tinerimearomana.ro/

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
ppdp

Adaugat in urma cu 1571 zile, 10 Dec. 2019

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 402

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .