poze cityhunt vanatoare de comori urbane centrul vechi

CityHunt - Vânătoare de comori urbane - Centrul Vechi

Bucuresti , Bucuresti. Joi 5 Septembrie 2019 17:30
Scările Băncii Naționale (str. Lipscani)

Categorii: Jocuri si Concursuri , Petreceri , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 10/35

Conceptul CityHunt reprezintă o aventură în oraș cu multă adrenalină, mister dar și multă distracție. Este o competiție de tip treasure hunt ce te va face sa descoperi Bucureștiul altfel decât îl știai, iar in același timp, este o modalitate inedită de a petrece timpul liber.

Esti pregatit pentru o provocare? Am transformat Centrul Vechi din Bucuresti intr-un mare puzzle.

Tu si echipa ta trebuie sa gasiti primii toate comorile ascunse in timp ce rezolvati, pentru puncte bonus, provocari distractive. Veti castiga doar daca veti fi rapizi, ageri la minte si veti lucra bine in echipa.

Ne intalnim in fata scarilor de la BNR (Banca Nationala Romana). Stabilim echipele iar inainte de a porni in aventura veti primii bucatele de puzzle, constand in indicii foto, indicatii de localizare si provocari. Traseul se incheie cu o binemeritata pauza de hidratare unde vom servi suc, apa sau chiar un pahar cu bere in timp ce adunam punctele si stabilim castigatorii. Echipele invingatoare vor fi recompensate pentru spiritul lor de observatie.

Inainte de a ajunge cea mai recunoscuta zona pentru distractie din Bucuresti, Centrul Vechi era locul de intalnire al negustorilor din toata lumea (greci, albanezi, bulgari, austrieci, sârbi, evrei).

Inima centrului vechi, Strada Lipscani este atestata documentar inca din 1589 cu denumirea initiala “Ulita cea Mare”. Numele “Lipscani” se datoreaza negustorilor ce isi aduceau marfa de la Lipsca-Leipzig. Cladirile de pe aceasta strada au fost construite in stilul neoclasic si neobaroc preponderent in secolul XIX.

Strada Selari isi are denumirea din comertul cu sei ce avea loc aici dar in acele vremuri, strada era renumita si pentru faptul ca acolo exista un bordel (de unde numele clubului “Bordello”) . Tot pe aceasta strada a aparut si legenda celei mai cunoscute curtezane, ce isi alegea barbatii dupa portofel. Zaraza s-a indragostit nebuneste si a ramas fidela cantaretului Cristian Vasile.

Strada Covaci era recunoscuta pentru bisnitarii ce vindeau ciocolata si tigari pe sub mana dar totodata aici a luat nastere legenda celebrului restaurant “La Iordache”. Se spune ca intr-o noapte, un carciumar a ramas fara mate de oaie pentru carnati si a pus amestecul de carne tocata si mirodenii direct pe gratar iar produsul a fost numit in gluma “mititel”.

O poveste cunoscuta este si cea a “Zidului lui Dracula” din beciul Curtii Vechi unde au fost gasite urme ale cazanelor lui Vlad Tepes ce se zvoneste ca bantuie acum Curtea Veche.

Strada Franceza, numita initial “Ulita Islicarilor” (caciuli de blana purtate de boieri) a fost prima strada canalizata si pavata cu piatra cubica.

Valea Regilor, denumita si pasajul Mecca-Villacrosse, a imprumutat numele unei cafenelei renumite din zona.

Pentru mai multe detalii despre cum te poti inscrie la aceasta editie si cat costa sa devii vanator de comori urbane pentru o zi, te invitam sa accesezi linkurile de mai jos:

ÎNSCRIERE: https://cityhunt.ro/hunt/centrul-vechi-1/

COST: https://cityhunt.ro/#pricing

Mai multe detalii: https://cityhunt.ro/hunt/centrul-vechi-1/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 611

Eveniment postat de organizator

vlad anghel

Adaugat in urma cu 1676 zile, 26 Aug. 2019

Adaugat de vlad.cityhunt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 13

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .