poze cityhunt vanatoare de comori urbane calea victoriei

CityHunt - Vânătoare de comori urbane - Calea Victoriei

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 6 August 2019 18:30
Ateneul Român: str. Franklin nr. 1

Categorii: Jocuri si Concursuri , Petreceri , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 10/35

Conceptul CityHunt reprezintă o aventură în oraș cu multă adrenalină, mister dar și multă distracție. Este o competiție de tip treasure hunt ce te va face sa descoperi Bucureștiul altfel decât îl știai, iar in același timp, este o modalitate inedită de a petrece timpul liber.

Traseul Calea Victoriei oferă un tip nou de experiență sub forma unei vânători de comori din perspectivă culturală. Traseul surprinde diferite elemente culturale din peisajul urban bucureștean prin care să vă aducem în atenție clădiri, monumente, statui sau locuri cu importanță istorică și socială, care și-au pus amprenta în dezvoltarea Bucureștiului pe care îl știm astăzi.
Ne întâlnim în fața Ateneului Român. Stabilim echipele iar înainte de a porni în aventura veți primii bucățele de puzzle, constând în indicii foto, indicații de localizare și provocări. Caracterul enciclopedic al acestei abordări CityHunt este oferit de faptul că fiecărui obiectiv cultural de pe hartă (ilustrat prin indiciu foto), va trebui să-i asociați una dintre descrierile care se regăsesc pe materialele primite start. Traseul se încheie cu o binemeritata pauză de hidratare unde vom servi suc, apa sau chiar un pahar cu bere în timp ce adunăm punctele și stabilim câștigătorii. Echipele învingătoare vor fi recompensate pentru spiritul lor de observație.

Istoria acestei străzi începe cu 320 de ani în urma, fiind prima strada pavată din România și ulterior asfaltată chiar înaintea Primul Război Mondial. Istoria Bucureștiului se împletește în jurul Căii Victoriei – aceasta a reprezentat de-a lungul vremurilor un loc de promenadă pentru elitele românilor, spațiul al boemiei bucureștene, important vad comercial, zona unde se povesteau cărțile marilor scriitori români înainte să fie tipărite și locul în care alcătuiau guverne.
Denumirea veche a străzii era “Podul Mogoșoaia” deoarece aceasta strada a fost pavata cu bârne de lemn și construita de către Constantin Brâncoveanu pentru a lega moșia sa de pe malul Dâmboviței cu cea de la Mogoșoaia.
Pe Calea Victoriei se regăsesc renumite clădiri în stil baroc (Palatul Cantacuzino), eclectic (Palatul CEC), artdeco (Palatul Telefoanelor), neoclasic (Ateneul Roman), neogotic (Palatul Șutu) și altele, diversitatea arhitecturala reprezentând un adevărat spectacol.

Vă așteptăm cu drag să descoperiți farmecul unei noi vânători de comori urbane cu caracter cultural, în urma căreia nu doar că vă veți distra și simți bine alături de prieteni, ci veți și învăța mici lecții de istorie a Bucureștiul și a României.

Pentru mai multe detalii despre cum te poti inscrie la aceasta editie si cat costa sa devii vanator de comori urbane pentru o zi, te invitam sa accesezi linkurile de mai jos:

INSCRIERE: https://cityhunt.ro/hunt/calea-victoriei-cultural-1/

Mai multe detalii: https://cityhunt.ro/hunt/calea-victoriei-cultural-1/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 674

Eveniment postat de organizator

vlad anghel

Adaugat in urma cu 1729 zile, 01 Aug. 2019

Adaugat de vlad.cityhunt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 13

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .