poze romania international film festival 2012

Romania International Film Festival 2012

Bucuresti , Bucuresti. Joi 27 Septembrie 2012 18:30 - Duminică 7 Octombrie 2012

Categorii: Festivaluri

Pe 27 septembrie, de la ora 18:30, in sala Cinematecii Union se deschide editia a opta a Romania International Film Festival (Ro-IFF).

De data aceasta, Ro-IFF, care se încheie pe 7 octombrie, se lansează sub provocatorul slogan "Festivalul filmelor cu buget redus". După cum bine ştim, less can be more sau, altfel spus, un buget minim, pentru cineaşti, se poate converti, pentru spectatori, într-o plăcere cinefilă maximă. Iar filmele din programul Ro-IFF - care vor fi proiectate la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi într-o locaţie neconvenţională, Club Fabrica - au fost astfel alese pentru a satisface gusturile şi exigenţele unui public avizat, delectând totodată şi celelalte categorii de spectatori.

Un excelent exemplu ni-l oferă filmul de deschidere, prezentat pentru prima dată în Bucureşti (după o proiecţie unică în cadrul Zilei Maghiare de la TIFF Cluj): "Întoarcerea" (Visszatérés / Retrace), o coproducţie Ungaria-România-Suedia din 2011, în regia reputatei cineaste maghiare Judit Elek. Regizoarea va fi prezentă la proiecţia cu care debutează Ro-IFF, împreună cu directorul de imagine al filmului, László Berger, şi line producer-ul Zsolt Páll.

Selecţionat în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Moscova (festival de clasa A), "Întoarcerea" împleteşte ingenios povestea lui Katherine - care în copilărie a trecut prin Holocaust şi acum revine pentru prima dată, împreună cu familia sa, în Transilvania natală, după ce-şi construise o nouă viaţă în Suedia - şi pe cea a lui Sándor, prietenul şi iubitul ei de odinioară, acum pădurar. Pe măsură ce amintirile fericite, dar şi înfiorătoare ale dictaturii ceauşiste prind viaţă pentru Katherine, protagonista trebuie să se confrunte şi cu povestea de dragoste înfiripată între soţul şi sora ei. Filmul va intra în circuitul cinematografic românesc de pe 28 septembrie.

Mai multe detalii: http://www.europafm.ro

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 4237 zile, 13 Sep. 2012

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .