poze festivalul placintelor parcul ior biserica maramureseana

FESTIVALUL PLACINTELOR -PARCUL IOR ( BISERICA MARAMURESEANA )

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 23 Septembrie 2016 11:00 - Duminică 25 Septembrie 2016
PARCUL I.O.R.- BISERICA MARAMURESEANA

Categorii: Festivaluri

Numar min/max participanti: 500/3000

FESTIVALUL PLACINTELOR -PARCUL I.O.R. ( BISERICA MARAMURESEANA )

FESTIVALUL PLACINTELOR
23 - 25 SEPTEMBRIE PARCUL I.O.R.( BISERICA MARAMURESEANA )


Festivalul '' Placintei “ aflat la a prima editie isi propune sa fie mai mult decat un festival de produse traditionale – un eveniment de promovare a diferitelor feluri de placinte din toate zonele tarii.

Se vor pregati multe feluri de placinte ( placinte moldovenesti - Bucovina,placinte poale- n brau, placinte codrenesti- Apuseni,placinte intinse de Turnu,placinte muntenesti – Arges,placinte tataresti – Dobrogea,placinte sarbesti – Banat,placinte ,placinte domnesti – Muntenia,placinte invartite si altele.

Compozitia placintelor este diversificata si anume : carne,branza,marar,smantana,dovleac,mac,varza,
cartofi,sunca,cascaval,magiun de prune,dulceata de trandafiri ;placintele sunt pregatite din ingrediente suta la suta naturale dupa retete vechi traditionale.

Sambata dimineata vom realiza un record national - vom pregati mii de placinte poale - n brau umplute cu ingredientele mai sus mentionate.

Pofticiosii vor degusta pe gratare mici uriasi,frigarui delicioase,pastrama zemoasa,fripturi campenesti, stropite cu multa bere autohtona si germana (bere pils si nefiltrata )si must proaspat stors in fata vizitatorilor.

Se vor înfășura sarmale muntenesti, se vor coace gogosi traditionale, toate după rețete țărănești de demult. Nu vor lipsi preparatele din peste la gratar asezonate cu vinuri nobile din zona Vrancei si zona Husului. 

Veți putea degusta: brânzeturi, cașuri ,telemea de Sibiu , afumături, Cozonac Domnesc ,cozonac Bujor, ciocolată de casă , prăjituri tradiționale, kiortos kolacs, gogosi maramuresene,turtă dulce ,covrigi, siropuri, miere, ceaiuri , paine secuiasca, cafea la nisip,braga.

Vizitatorii vor mai regasi inghetata artizanala , fresh de portocale,baclavale turcesti,condimente,porumb fiert,suc de mere stors manual, masinuta cafenea si multe altele.

Pe langa mancare ,dulciuri vizitatorii vor mai regasii mestesugarii care vor expune obiecte din piele, ceramica,produse hand made ,bijuterii din argint,loc de joaca,piscina cu bile pe apa si atelier de pictura pentru copii.

Nu in ultimul rand vizitatorii se pot relaxa ascultand muzica populara, usoara la scena amplasata in cadrul festivalului.

Intrarea este libera la acest festin culinar de la Festivalul “ Placintei “'
-
Cu stima, Bogdan ( 0763.586.085 )

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 7469
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

stroescu bogdan

Adaugat in urma cu 2766 zile, 22 Sep. 2016

Adaugat de bogdanstroescu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 39

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Cum a fost?
    _man_small
    Daniela   25 Sep. 2016, 20:35:22

    Mare porcarie targul de placinte din IOR...M-am dus nemancata, entuziasmata si pusa pe treaba, am luat si ghiozdanul cu mine cu gandul sa iau la pachet:)) Cand am ajuns acolo erau cateva tarabe amarate cu gratar, placinte, cozonaci si alte d'ale gurii pe care le gasesti in orice targ.Nimic special, micii si carnea erau tinuti in lazi (nu exista frigidere), placintele erau normale (niste poale'n brau ametite, langosi, gogosi, placinte de dovleac facute din foietaj cumparat, cu branza si cam atat). Am vrut sa cumpar o felie medie de placinta de dovleac si 3 galuste cu prune: cand am intrebat cat costa mi-a picat fatza: 55 lei:))) le-am dat inapoi si am pastrat doar o galusca cu pruna, care a costat 8 lei. Vanzatoarea era foarte suparata si revoltata ca de ce am pus-o sa taie felia daca n-o mai vreau, si a inceput sa tipe (era de etnie rroma). F. ciudat, erau pers. care plateau si 90 lei pe o bucata de placinta :))) Mai bine imi fac eu placinta si stiu o treaba. o mananc si calda. Mustul era ok, normal. Nu se compara cu targul de mancare turceasca ce a avut loc anul acesta in acelasi parc, si unde era mai mult spatiu si mancarea f buna, aveau si multe specialitati.


    .