poze festivalul namaste india editia a xiv a

Festivalul Namaste India, editia a XIV-a

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 8 Iulie 2023 09:00 - Duminică 9 Iulie 2023
Gradina Botanica D. Branza Bucuresti - Şos . Cotroceni, nr. 32, sector 6

Categorii: Festivaluri

Centrul Cultural „Rabindranath Tagore”, sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România, organizează la Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” din București, în perioada 8-9 iulie, unicul festival care onorează prietenia dintre cele două popoare. Ajuns la ediția a XIV-a, evenimentul de anul acesta celebrează 75 de ani de relații diplomatice bilaterale și a fost gândit astfel încât, cei care iubesc cultura și tradițiile Indiei, să se bucure timp de două zile de spiritul acestei lumi pluraliste, multilingve și multietnice.

Va fi o atmosferă de sărbătoare, în culorile vii ale paradei elegantului și misteriosului sari, în faldurile căruia se ascunde geniul artizanilor creatori. Pe ritmuri de dans și în acordul muzicilor tradiționale, printre poveștile ambasadorilor culturali și filozofia de viață a yoghinilor, vom trăi bucuria de a dărui publicului bucureștean o parte din sufletul celor ce locuiesc în spațiul dintre fluviul sacru Gange și măreția munților Himalaya.

,,Atlasul frumuseții" femeilor din India, de la cele anonime până la cele celebre, va fi dezvăluit publicului printr-o expoziție de fotografie semnată de către Mihaela Noroc iar viața exemplară a primei traducătoare a lui Eminescu în Asia va fi ilustrată prin expoziția intitulată “Amita Bhose, de la Gangele măreț la București”. Nu vor lipsi nici lansările și prezentările de carte, dedicate celor mai importante textele sacre hinduse și unor mari personalități, precum Tagore și Swami Vivekananda.

Târgul de produse artizanale, bijuterii și articole vestimentare va fi ,,condimentat" cu specialități culinare ale căror gusturi sunt greu de definit și mai ales de reprodus în farfuriile europene, fără o cunoaștere aprofundată a mirodeniilor indiene. Celor care iubesc arta tatuajelor cu henna le vom da posibilitatea să-i afle secretele în cadrul unor ateliere dedicate iar cei interesați să descopere beneficiile medicinei tradiționale Ayurveda sau să învețe câteva cuvinte în limba hindi o vor putea face de la specialiști în domeniu.

Vă așteptăm cu drag la cel mai mare eveniment dedicat prieteniei româno-indiene!

Costul biletului de intrare ce oferă acces la toate activitățile din programul festivalului, între orele 09:00 – 20:00, pe durata celor două zile, este de 15 lei pentru adulți și 5 lei pentru pensionari, elevi şi studenţi. Copiii au intrarea gratuită. Biletul de intrare la Grădina Botanică se achită separat (10 lei bilet întreg și 5 lei bilet redus).

Programul festivalului este disponibil pe www.namasteindia.ro

Mai multe detalii: http://namasteindia.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 644

Eveniment postat de organizator

centrul tagore

Adaugat in urma cu 297 zile, 05 Iul. 2023

Adaugat de ccrt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 40

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .