poze festivalul international al tinerilor chitaristi eduard pamfi
poze festivalul international al tinerilor chitaristi eduard pamfi poze festivalul international al tinerilor chitaristi eduard pamfi poze festivalul international al tinerilor chitaristi eduard pamfi

FESTIVALUL INTERNATIONAL AL TINERILOR CHITARISTI “EDUARD PAMFI

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 20 Decembrie 2014 - Duminică 21 Decembrie 2014
str. Gheorghe Manu 30

Categorii: Festivaluri

Numar min/max participanti: 70/100

Scurta prezentare a proiectului: Inceput in 1997 festivalul tinerilor chitaristi a format si lansat, practic, pe cei mai straluciti reprezentanti ai tinerei generatii de chitaristi romani. Beneficiind de indrumarea unor personalitati in domeniu din tara si strainatate si bucurandu-se de un sistem de burse oferit prin schimb de studenti cu alte festivaluri de marca din Germania, Grecia, Serbia, Bulgaria, Cehia şi Franta, se poate spune ca acest eveniment a contribuit decisiv la emanciparea valorilor muzicii romanesti, cu precadere din domneniul chitarei clasice. Adaugand faptul ca numai in anii 2004 -2014 tinerii chitaristi romani au obtinut nu mai puţin de 300 de premii internationale si nenumarate premii nationale, putem considera acest festival ca fiind un punct de referinta pentru scoala interpretativa româneasca. Bucurandu-se de cele mai bune conditii ce pot fi oferite unui asemenea eveniment, festivalul a adunat an de an pe micii chitaristi din mai toate orasele tarii precum si din alte tari : S.U.A., Austria, Australia, Canada, Polonia, Germania, Italia, Israel, Cuba, Ungaria, Grecia, Franta, Rusia, Cehia, Serbia, Slovenia, Bulgaria, Turcia, Armenia, Muntenegru, Macedonia. Rep. Moldova. Ca o recunoastere a nivelului ridicat la care a ajuns chitara romaneasca, Filarmonica “George Enescu” a oferit laureatilor festivalului tinerilor chitaristi posibilitatea de a concerta pe prima scena a tarii, Ateneul Roman, intr-un concert dedicat chitarei si tinerilor ei interpreti. Mari maestri de renume international au concertat pe scena festivalului atat la Centrul National de Arta « Tinerimea Romana » cat si la sala Radio si Ateneul Roman.Gala laureatilor cuprinde in deschidere un concert pentru chitara si orchestra precum si un moment cameral. Caracterul didactic al evenimentului este subliniat si de faptul ca cei mai importanti profesori din tara si strainatate au sustinut seminarii tehnice, mentinand un permanent schimb de experienta intre scolile din tara.In fiecare an Radio Romania si posturile de televiziune au transmis evenimentul prezentandu-l publicului larg. Respectand memoria inaintasilor, Festivalul Tinerilor Chitaristi poarta numele profesorului Eduard Pamfil, un adevarat ideolog şi promotor al chitarei in Romania.

FESTIVALUL INTERNATIONAL AL TINERILOR CHITARISTI
“EDUARD PAMFIL”

Editia a XIX-a * 20 - 21 decembrie 2014


Cea de-a nouasprezecea editie a Festivalului International al Tinerilor Chitaristi "Eduard Pamfil" se va desfasura la Colegiul National de Muzica « George Enescu », str. Gheorghe Manu 30, Bucuresti.

Concursul de chitara va cuprinde 4 categorii de varsta:
A) nascuti dupa 1.01.2004
B) nascuti dupa 1.01.2001
C) nascuti dupa 1.01.1998
D) nascuti dupa 1.01.1989

Deschiderea oficiala va avea loc sambata 20 decembrie, ora 9:00, iar concursul va incepe la ora 10.00 la Colegiul National de Muzica « George Enescu », str. Gheorghe Manu 30, Bucuresti.

* la categoria A) programul de concurs va fi liber si va avea durata maximã de 8 minute.

* la categoria B) programul va avea durata maxima de 12 minute si va cuprinde lucrari din epoci creatoare diferite.

* la categoria C) programul va avea durata maxima de 15 minute si va cuprinde lucrari din epoci creatoare diferite.

* la categoria D) programul va avea durata maxima de 20 de minute si va cuprinde lucrari din epoci creatoare diferite.

La Categoria D, Premiile vor fi urmatoarele:

Premiul I – o chitara Liikanen cu palisandru de India construita de Hora s.a. Reghin special
pentru acest eveniment in valoare de 1200 Euro ;
&
– o bursa la Festivalul International de Chitara Sinaia – Romania 2015 (cazare +
masa + taxe festival)

Premiul II - o bursa la Festivalul International de Chitara de la Targu Mures 2015 (cazare + masa + taxe festival).

Premiul III - o bursa la Festivalul de Chitara de la Odorheiu Secuiesc 2015 (cazare + masa + taxe festival).

La categoriile A, B si C, se vor acorda Premii in bani, instrumente musicale, accesorii si trofee speciale.

Concurentii vor putea participa si la o categorie superioara de varsta. In acest caz vor achita taxele pentru ambele categorii la care participa.

Taxele de participare vor fi: 20 Euro pentru categoriile A, B si C si 30 Euro pentru categoria D.

Taxa de participare la concurs va fi achitata sambata 20 decembrie 2014 dupa deschiderea oficialã.

Pentru cazare, recomandam Hotelul Hello din Calea Grivitei Nr. 143, Sector 1 (vis a vis Gara de Nord), unde sunt conditii foarte bune la preturi foarte convenabile. Pentru a beneficia de tarife preferentiale (aprox. 20 Euro/pers./zi cu mic dejun inclus), va rugam sa contactati din timp Fundatia Romana de Chitara si sa completati in fisa de participare faptul ca se doreste cazare, pentru cate persoane si numele acestora.

Ordinea intrarii in concurs va fi stabilita de catre organizatori, iar hotararile juriului vor fi definitive.

Programul festivalului si ordinea intrarii in concurs vor fi afisate la Colegiul National de Muzica « George Enescu ».

Fisa de participare va fi trimisa pana cel tarziu duminica 23 noiembrie 2014 prin e-mail: chitararomania@yahoo.com, guitaromania@gmail.com, fax : 004 0 21 726.73.46.

Participantii care se vor inscrie pana la data de 13 noiembrie vor beneficia de o reducere de 5% din costul total.

DUPA ACEASTA DATA NU SE MAI PRIMESC INSCRIERI

Decernarea Premiilor si Gala Laureatilor in care vor canta detinatorii Premiului - I - si participantii desemnati de juriu se va desfasura duminica 21 dec. la ora 19.00 in sala de concert a Colegiului National de Muzica « George Enescu », str. Gheorghe Manu 30, Bucuresti.

Juriul va fi format din personalitati ale chitarei romanesti si va fi prezidat de prof. Liviu Georgescu, presedintele Fundatiei Romane de Chitara si directorul festivalului.


ATENTIE !

Participantii care obtin premii au obligatia sa se prezinte in Gala de duminica 21 dec. Ora 19 :00 pentru a-si ridica premiul. In cazul in care din motive obiective acest lucru nu este posibil, premiul se va ridica de profesor, parinti sau un coleg delegat. In caz contrar premiul va fi retras. Fundatia Romana de Chitara nu se obliga sa livreze premiile acordate dupa aceasta data.

Castigatorii premiului - I - la o categorie de varsta nu mai pot participa la aceeasi categorie la editia urmatoare ci doar la o categorie superioara.


Duminica 21 decembrie 2013 - ora 19.00

Decernarea Premiilor si Gala Laureatilor

Gala laureatilor cuprinde in deschidere un concert pentru chitara si orchestra precum si un moment cameral.

***

Organizator:

FUNDATIA ROMANA DE CHITARA

Tel. & fax: 004 0 21 726.73.46
e-mail: chitararomania@yahoo.com
guitaromania@gmail.com

Persoane de contact:
Prof. Liviu Georgescu – Directorul festivalului
Mobil: 0727.396.368, 0745.378.158
Mariana Georgescu – Secretar General
Mobil: 0721.277.607, 0743.862.417


Parteneri:

COLEGIUL NATIONAL DE MUZICA “GEORGE ENESCU” BUCURESTI


Parteneri media:

TVR, Radio Romania Cultural, Sapte seri, Observatorul Cultural, Port.ro, Ziare.ro, Communicate Media.ro, Info arte.ro, 7 arte.ro

***

Festivalul este deschis publicului.


***


Eduard Pamfil a studiat psihiatria la celebra universitate Sorbona din Paris, unde si-a obtinut titlul de “doctor in stiinte medicale”. In aceeasi perioada studiaza chitara clasica, tot la Paris, cu unul din cei mai importanti pedagogi ai secolului XX, spaniolul Emilio Pujol.
Este primul “chitarist roman” care a concertat la Ateneul Roman, interpretand in compania orchestrei medicilor concertul in La major de Mauro Giuliani.
Din 1983 pana in 1990 este membru in juriul Festivalului National de Chitara Clasica de la Sinaia, unde prin interventiile si atitudinea domniei sale, prof. Eduard Pamfil se defineste ca fiind adevaratul ideolog al miscarii chitaristice din Romania. Profesor de chitara si concertist, grafician, poet si eseist a fost un apropiat al lui Emil Cioran si a lui Mircea Eliade. Este considerat unul din fondatorii scolii romanesti de psihiatrie dar si al celei de chitara.
Avem bucuria sa va anuntam ca de curand in orasul Timisoara s-a dezvelit un bust al marelui nostru inaintas si ideolog, Eduard Pamfil.
Prin acest festival, aducem un omagiu celui care a fost intotdeauna un mare prieten al chitarei si al tuturor iubitorilor ei.


Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/614666341978691/

Pret bilet: o

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1467

Eveniment postat de organizator

guitaromania

Adaugat in urma cu 3457 zile, 01 Nov. 2014

Adaugat de guitaromania

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .