poze festivalul creative est

Festivalul Creative Est

Bucuresti , Bucuresti. Luni 10 Octombrie 2016 - Duminică 16 Octombrie 2016

Categorii: Festivaluri

Între 10 și 16 octombrie 2016, Bucureștiul devine capitala regională a industriilor creative din Europa de Est.

Aflat la a doua ediție, festivalul Creative Est propune o săptămână de workshopuri, seminarii și expoziții gândite sub forma unui spațiu de învățare și inspirație pentru designerii, artiștii și artizanii din regiune dar și pentru publicul dornic să susțină creativitatea locală.

Creative Est #2 aduce în discuție impactul pe care comunitățile și proiectele creative îl au în dezvoltarea orașelor și felul în care designul, arta, tehnologia, moda și gastronomia generează noi modele de conviețuire în peisajul urban. Tema care inspiră programul festivalului din acest an se sincronizează cu finalul procesului de selecție a capitalei Europene a Culturii 2021, un proces care a impulsionat orașele din România să gândească strategii ample pentru a pune cultura în slujba orașelor prietenoase cu cetățenii.

Evenimentul central al festivalului, primul market ce aduce la un loc produse de design, artă, tehnologie și gastronomie din România și Europa de Est va avea loc pe 15 și 16 octombrie la Industria Bumbacului București, într-o hală care va fi deschisă pentru prima oară publicului cu ocazia festivalului. Conceptul de festival Creative Est readuce în prezent patrimoniul industrial al unor hale ce au funcționat în perioada comunistă ca ateliere de filatură, centrale termice, birouri sau spații de depozitare. Un obiectiv valoros prin poziționarea pe malul Dâmboviței dar și prin mărimea generoasă a spațiilor pe care le deține, Industria Bumbacului a fost descoperită de tinerii antreprenori care în ultimii ani au pus aici bazele unui ansamblu de industrii creative, de atunci în continuă creștere.

Mai multe detalii: http://creativeest.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1187
ninja praetorianel

Adaugat in urma cu 2765 zile, 29 Sep. 2016

Adaugat de Praetorian

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1379

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .