poze targul 100 de tradi ii romane ti
poze targul 100 de tradi ii romane ti poze targul 100 de tradi ii romane ti poze targul 100 de tradi ii romane ti

Târgul 100 de Tradiții Românești

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 20 Septembrie 2019 10:00 - Duminică 22 Septembrie 2019
Muzeul Taranului Roman (Soseaua Pavel Dmtrievici Kiseleff, Nr. 3, Sector 1)

Categorii: Festivaluri , Targuri

În perioada 20 – 22 septembrie 2019 Fundația Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea la târg este liberă!

La târg vor expune meşteri populari şi creatori de artă din diferite zone etnografice ale ţării. Publicul este aşteptat cu icoane, ii cusute cu mătase sau cu mărgele, obiecte din lemn sculptat, ceramică pictată cu motive tradiționale românești, podoabe, săpunuri naturale, plante decorative și de leac, îmbrăcăminte și accesorii din piele.
Vizitatorii pot degusta și târgui de la producători, putând alege după gust: branză de burduf, unt de casă, cașuri afumate de oaie sau de vacă, zacuscă de legume și de pește, ghebe și gălbiori murați, țuica şi palincă, plăcinte boiereşti si prăjituri maramureșene preparate după rețetele bunicelor, miere și păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale proaspete.
Iubitorii de antichităţi pot găsi la târg costume populare autentice, covoare și mobiler țărănesc sau unelte de gospodărie.
Bucătarii sunt pregătiţi cu mâncăruri de sezon: pastramă de berbecuț cu mămăliguţă şi must, cârnați tocați cu barda, fasole cu afumătură, ceafă de porc marinată sau coaste de porc la grătar. Pentru doritorii de preparate mai “ușoare”, dar la fel de gustoase, suntem pregătiți cu bunătăți de la Cherhanaua Victorița Pescărița: salată de icre, diverse soiuri de pește afumat sau marinat, precum si preparate calde din midii și pește din Marea Neagră.
Meșterii prezenți vor face demonstrații în toate cele trei zile de târg, iar sâmbătă între orele 11 și 12.30, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, prin programul Național Cantus Mundi, vom putea asista la un concert în fața bisericuței de lemn din curtea muzeului.
De asemenea întreaga perioadă a târgului este inclusă în cea de a șaptea ediție a Zilelor Muzeului Țăranului, eveniment în cadrul căruia sunt prezentate unele dintre cele mai iubite filme românești, ce se completează perfect cu meșteșugurile și gastronomia tradițională.
Program: zilnic între orele 10:00-18:00
Organizator eveniment : Fundaţia Kogaion 115
Director marketing – Ligia Marica
Tel. 0722 274 803

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3920

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1262 zile, 25 Aug. 2019

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 117

Alte Evenimente din Bucuresti
martisoare faurite in romania

Martisoare faurite in Romania

Bucuresti, Bucuresti. 30 Ian 2023 - 10 Feb 2023
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .