poze florii cu peste si scrumbii in parcul ior

FLORII CU PEŞTE SI SCRUMBII IN PARCUL IOR

Bucuresti , Bucuresti. Joi 14 Aprilie 2022 10:00 - Duminică 17 Aprilie 2022
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Festivaluri , Targuri

Numar min/max participanti: 500/1000

UN EVENIMENT "PEŞTE" ASTEPTARI! De Florii HAI la PEŞTE SI SCRUMBII!!! În Parcul IOR din Capitala, langa Biserica Maramureseana! Toţi amatorii de peşte şi nu numai sunt aşteptaţi în perioada 14-17 aprilie, in Parcul IOR, la FLORII CU PEŞTE SI SCRUMBII, cel mai mare FESTIVAL destinat consumului de peşte şi gurmanzilor din Capitală!

SURPRIZA şi VEDETA festivalului va fi SCRUMBIA, trufandaua sezonului, peşte rafinat şi extrem de sănătos ce va fi prezent în toate zilele festivalului sub toate formele: pe grătar, pe plită, în saramura, afumată sau marinată! Peste 10 000 DE SCRUMBII vor fi prezente la festival, pregătite sub toate formele, gata să rasfete papilele gustative tuturor participanţilor.
Fiind a doua mare dezlegare la peşte din Postul Paştelui şi o mare sărbătoare creştină, de Florii pregatim pentru toţi sărbătoriţii şi nu numai, cantităţi uriaşe de peşte si preparate din peste, pentru toate gusturile: SCRUMBIE, HERING, STIUCA, MACROU, PASTRAV, DORADA, BIBAN, CRAP NOVAC, CRAP DE DUNARE, CARAS, SOMN, NISETRU, BIBAN ROSU, SOMON, ZARGAN, SCOICI SI FRUCTE DE MARE, peste 10.000 de portii de peste ce vor fi pregatite de cei mai iscusiti bucatari, toate va asteapta saptamana aceasta,de joi pana duminica, in Parcul IOR din Capitala, la Festivalul FLORII CU PEŞTE SI SCRUMBII!
Printre vedetele festivalului se vor mai regasi si saramura de crap, storceagul pescaresc, pastrav si crap la proțap, vinegretă din pastrăv, mititei sau chifteluțe din pește, sărmăluțele pescărești, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe de hamsii și scoici, cabanos si mici din somon, hamsie prăjită cu mujdei şi mămăliguţă, frigărui de creveţi, calamari, evident nu vor lipsi nici bunătățile tradiționale, cunoscute deja pe piața românească precum salata de icre de crap, pasta din păstrăv, zacusca din pește cu ciuperci si alte delicatese din peste.
Proaspat, afumat sau marinat, prajit sau la gratar, cu mămăliguță și usturoi, in plăcinte, crochete, mici, in chifteluțe sau sărmăluțe în foi de viță ,cu usturoi sau cu lămâie, PEŞTELE ESTE VEDETA ACESTUI WEEKEND, asadar ia-i cu tine pe toti cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de 4 zile la Festivalul FLORII CU PEŞTE SI SCRUMBII, de joi 14 aprilie, pana duminica 17 aprilie, unde vestiti producatori si bucatari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.
Iar pentru cei ce îşi sărbătoresc onomastica incingem și grătarele, incarcate cu mititei, cârnăciori, costițe și frigărui asezonate cu murături și lipii coapte pe plită,pastrama la ceaun, tocan de oaie cu mamaliguta, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu licorile angelice de care nu uităm nicicum: de struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Bineinteles nu vor lipsi produsele traditionale si preparatele pentru masa de Paşte, carnati de casa traditionali din carne de porc sau carnati de casa traditionali de vita cu oaie, cruzi sau afumati, muschiuleti si branzeturi de toate felurile, de la cele traditionale la branzeturi fine, ca sa fie pentru gusturile tuturor, pasca in diferite sortimente pentru noaptea de Inviere si deliciosii cozonaci din Bucovina, cu nuca sau cu mac, placinte poale’n brau din Bucovina, alivenci moldovenesti, prajituri de casa, produse apicole, gemuri si dulceturi, toate preparate ce contin ingrediente 100% naturale.
Puteti face comenzi direct de la cei mai renumiti producatori din Parcul IOR pentru masa de Paşte, domnii au de ales din multele sortimente de vinuri din Vrancea, Feteasca cu Riesling, Merlot cu Fetească, Otonel, Capsunica, Hamburg tamaios, Riesling cu Aligotei, Merlot si Zaibăr, precum si licori angelice, palinca autentica de toate felurile, de prune, caise, pere sau piersici, lichioruri de afine, cirese amare sau visine.
VA ASTEAPTAM CU BRATELE DESCHISE, CU MULTE DELICATESE, TOATE NUMAI BUNE DE PUS PE MASA DE PASTE.
Si pentru ca intram in Saptamana Mare, dorim sa venim in ajutorul celor care respecta cu strictete zilele de post. Va asteaptam cu dulciuri si cozonaci de post, prajituri cu nuca, turta dulce, salam de biscuiti, placinta cu dovleac, placinta cu mere, cornulete cu majun, produse de patiserie orientala, dar si cu tocanite gustoase de post, tocana de legume, ghiveci călugăresc, varza călită, fasole la cazan, tocanite cu legume, tocanite cu ciuperci, sarmale de post cu mamaliguta si ardei iute si multe alte bunatati de post si tot pentru participanti, organizatorii au mai pregatit standuri si zone cu fructe, legume, zacusca si gemuri bio.
Fiind perioada dinaintea Pastelui, va asteptam si cu aranjamente pentru masa de Paste, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual, cu multa maiestrie.
DE FLORII, VA ASTEPTAM LA PEŞTE SI SCRUMBII!!!

Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/florii-cu-peste-si-scrumbii-parcul-ior/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1278

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 757 zile, 12 Apr. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .