poze festivalul mucenicilor

FESTIVALUL MUCENICILOR

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 8 Martie 2017 10:00 - Duminică 12 Martie 2017
Parcul National, B-ul Basarabiei

Categorii: Festivaluri , Targuri

Diversitate culinar–culturala la FESTIVALUL MUCENICILOR din Capitala, un festival ce recomanda PETRECEREA! Te aşteptăm începând de miercuri, 8 martie, pentru a da împreună startul celui mare festival al Mucenicilor organizat în Bucureşti!


MUCENICI RECORD IN PARCUL NATIONAL

Anul acesta batem orice record in materie de mucenici. Gospodinele din Bucovina vin in Capitala si le iau ochii bucurestenilor cu doi mucenici de marimea unui om. Pot fi admirati iar mai tarziu devorati.

Tot iscusitele bucovinence vor pregati pe loc, chiar sub ochii trecatorilor nu mai putin de 10.000 de mucenici moldovenesti traditionali, copti si tavaliti prin miere si miez de nuca, bineinteles acompaniati de traditionalele 40 de paharele de vin, asa cum cere traditia. Gospodinele vor framanta dis de dimineata peste 800 de kg de faina, 100 de kg de zahar, 20 de litrii de ulei, 15 kg de sare, 15 kg de drojdie si tot atatea de unt, pentru ca reteta celor 10 000 de mucenici sa fie desavarsita.

Un alt record va fi batut si in ceea ce-i priveste pe mucenicii muntenesti. Vor fierbe nu mai putin de 1000 de litrii de mucenici munteneşti aromatizati cu scortisoara, lamaie si multa dibacie si migala.

Te aşteptăm asadar începând de miercuri, 8 martie, pentru a da împreună startul celui mare festival al Mucenicilor organizat în Bucureşti!

Potrivit traditiilor romanesti, orice gospodina face acasa in data de 9 martie mucenici din aluat de post insirati cu miere de albine si cu multa nuca... ii duc la biserica, ii sfintesc, iar apoi se impart de sufletele celor adormiti. Mucenicii pot fi facuti in forme diverse, in chip de om cu nas gura si fara ochi in memoria celor adormiti sau in alte forme: porumbei, albinute, soare ,harta Romaniei sau in forma clasica de cifra opt.

Mai multe detalii: http://www.visionimprove.ro/festivalul-mucenicilor-parcul-national-bucuresti/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 4060

Eveniment postat de organizator

vision improve

Adaugat in urma cu 2582 zile, 03 Mar. 2017

Adaugat de Vision Improve

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 19

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .