poze festivalul de bun must si pastrama dupa gust

FESTIVALUL DE BUN MUST SI PASTRAMA DUPA GUST!

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 10 Septembrie 2021 10:00 - Duminică 12 Septembrie 2021
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Festivaluri , Targuri

Numar min/max participanti: 500/1000

Mustul și Pastrama vor da startul celei mai mari petreceri din Bucuresti, la FESTIVALUL DE BUN MUST ȘI PASTRAMĂ DUPA GUST, în perioada 10 – 12 septembrie, de vineri pana duminica, in PARCUL IOR din Capitala !

Promitem zeci de mii de litri de must, de la producatori renumiti din zona Vrancei, făcuți din prima recoltă de struguri de anul acesta, ce vă vor aşteapta la degustare la mustăriile special amenajate în buricul târgului. Punctul de atracție va fi reprezentat de stoarcerea mustului proaspăt chiar sub ochii trecătorilor prin zdrobirea strugurilor cu picioarele, de către fete îmbrăcate în costume populare, acompaniate de taraf autentic de lăutari.
De partea cealaltă, pentru cei cu adevărat gurmanzi, vor sfârâi grătarele într-o veselie, iar meniul nu va ţine deloc cu dieta cuiva.
Organizatorii promit spectacole culinare în aer liber, un adevărat festin culinar cu tone de pastramă aromată, adusa din Ardeal de la Stâna lui Nicolae Ciobanul de la Vințul de Alba, care va fi gătită în toate formele: pastrama de berbecut la gratar, pastrama de oaie la ceaun, tocan de oaie cu mamaliguta, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors, dar și cu berbecuții și alte cărnuri la gratar, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belșug cu must și vin, și de ce nu cu bere.
Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon,pregătite toate “în văzul lumii”, tot aici veti avea parte de deserturi savuroase, înghețată artizanală, înghețată de casă, clatite si gogosi, cheesecake și prăjituri cu fructe, turta dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri de cireșe și de vișine, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Mâncarea bună si voia buna cu siguranță că vor fi prezente la FESTIVALUL DE BUN MUST SI PASTRAMA DUPA GUST și vă asigurăm că nimeni nu pleacă de la festival fără să încerce un preparat gustos, așa cã ia-i cu tine pe toti cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de 3 zile la FESTIVALUL DE BUN MUST SI PASTRAMA DUPA GUST in PARCUL IOR din CAPITALA, de vineri 10 septembrie, pana duminica 12 septembrie, unde vestiti producatori si bucatari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.
Meșterii populari vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
VA ASTEPTAM CU DRAG, DE VINERI PANA DUMINICA, IN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCURESTI, lângă Biserica Maramureșană !

Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/festivalul-de-bun-must-si-pastrama-dupa-gust-parcul-ior/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2054
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 79 zile, 09 Sep. 2021

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 29

Alte Evenimente din Bucuresti
curs autorizat formator noiembrie 2021

Curs Autorizat Formator Noiembrie 2021

Bucuresti, Bucuresti. 15 Nov 2021 - 29 Nov 2021
curs autorizat anc consilier pentru dezvoltare personala

Curs autorizat ANC Consilier pentru Dezvoltare Personală

Bucuresti, Bucuresti. 26 Nov 2021 - 28 Nov 2021
numerologie antreprenoriala

Numerologie ANTREPRENORIALA

Bucuresti, Bucuresti. Joi 3 Noiembrie 2022
seminar online cristela georgescu inva a sa taci

Seminar Online Cristela Georgescu.Învață să taci!

Bucuresti, Bucuresti. 10 Dec 2021 - 11 Dec 2021
  • Ai ceva de zis?

    .