poze festivalul cire elor in parcul ior

FESTIVALUL CIREȘELOR ÎN PARCUL IOR

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 11 Iunie 2021 10:00 - Duminică 13 Iunie 2021
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Festivaluri , Targuri

Numar min/max participanti: 500/500

Vedeta acestui weekend este CIREAȘA! Cât inima de porumbel, cărrnoasă și zemoasă, cireșa sau fructul copilăriei, cum i se mai zice, este sărbătorită de vineri, 11 iunie și până duminică 13 iunie, în piața volantă ROMÂNIA AUTENTICĂ din parcul IOR, lângă Biserica Maramureșană.

Ambasadori ai verii, micuțele cireșe reprezintă o adevărată comoară de vitamine care alungă oboseala și vă oferă energie - sunt perfecte pentru un weekend fără ploi și plin de voie bună.
Le puteți găsi în piața noastră ca atare, proaspete, lucioase și plesnind de sănătate, dar le punem și în dulcețuri și plăcinte! Deja gospodinele au spălat fructele minune le-au scos sâmburii iar peste ele au așezat o mână de zahăr și le-au lăsat la odihnă până a doua zi. Apoi amestecul a stat pe foc vreme de două ore iar rezultatul îl veți gusta la tarabă.
Dulceața de cireșe merge de minune cu alivencile moldovenești și face o pereche pe cinste cu o lingură de smântână așezată deasupra aromatelor gogoși moldovenești. Tot din cireșe facem și CIREȘATA – de casă, lichiorul foarte fin și aromat.
Incingem și grătarele, așa cum îi stă bine unui sfârșit de săptămână petrecut în aerul prosapăt și răcoros al parculului IOR. Vă îmbiem cu cârnăciori, mititei, costițe și frigărui de pui și porc asezonate cu murături și lipii coapte pe plită, sărmăluțe fierte la ceaun și pe foc de lemne, tocăniță de primăvară la tigaie cu pui și legume, delicioasa mâncare de fasole cu ciolan afumat și pastrama frăgezită-n vin.
Un astfel de ospăț n-ar fi complet fără licorile angelice de care nu uităm nicicum: de struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Producătorii mai aduc cu ei brânzeturi direct de la stână și afumături, jamboane, muschiuleț și sucuri naturale.
Meșterii populari vin să le arate copiilor tradițiile moștenite din moși strămoși. Îi învață cum se fac obiectele din ceramică pictată, cum se sculptează și cum prinde viață lemnul dar și cum se croiesc și modelează straiele și podoabele tradiționale.
“PIATA ROMANIA AUTENTICA” susține producătorii tradiționali, oferind suportul necesar pentru prezentarea, promovarea și vânzarea produselor tradiționale românești în cadrul pieței deschisă în fiecare weekend pentru bucureșteni și nu numai.
Vă așteptăm cu drag!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1018
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 9 zile, 11 Iun. 2021

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

Alte Evenimente din Bucuresti
beauty focus in the garden

Beauty Focus in The garden

Bucuresti, Bucuresti. 26 Iun 2021 - 27 Iun 2021
curs de pictura in ulei online

CURS DE PICTURĂ ÎN ULEI – ONLINE

Bucuresti, Bucuresti. Luni 21 Iunie 2021
wynton marsalis i jazz at lincoln center orchestra

Wynton Marsalis și ”Jazz at Lincoln Center Orchestra”

Bucuresti, Bucuresti. Joi 1 Iulie 2021
supply chain innovation strategy management

Supply Chain Innovation, Strategy & Management

Bucuresti, Bucuresti. 10 Iul 2021 - 10 Iul 2021
  • Ai ceva de zis?

    .