poze banchiza urbana 2014

Banchiza Urbana 2014

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 30 Mai 2014 - Duminică 1 Iunie 2014

Categorii: Festivaluri , Targuri , Alte Evenimente

Banchiza Urbana @ Lipsani x Brezoianu

În perioada 30 mai – 1 iunie (inițial programată pentru 23-25 mai, cu ocazia Romanian Design Week), Igloo media organizează Banchiza Urbană, un proiect derulat în parteneriat cu Energiea, Origo, Fundația Friends for Friends și Interbelic. Evenimentul propune – pornind de la ideile promovate de celebrul arhitect Jan Gehl în cărțile sale – transformarea străzii Lipscani 5-13, folosită în prezent ca parcare, într-un loc de relaxare și socializare pentru locuitorii orașului.
Consecință a încălzirii urbane globale, Banchiza urbană este un teritoriu format prin înghețul mașinilor și dezghețul accesului oamenilor în stradă, o insula de libertate plutind într-un ocean de norme, reguli și constrângeri. Banchiza urbană nu este (doar) o reamenajare a unui spațiu public, nu este (doar) transformarea temporară a unei străzi auto în pietonal, după cum nu este nici (numai) o perioadă în care se întâmplă evenimente în stradă. Banchiza Urbană este o modificare a stării de agregare a orașului. Este un teren mobil, care apare și dispare în diverse locuri, pe care se întâmplă lucruri firești, dar devenite nefirești acolo.
Banchiza urbană propune celor care se aventurează pe ea să facă lucruri pe care nu le-au mai facut demult pe stradă, în oraș. Poți juca ping pong gratis, te poți așeza și bea unde vrei, poți desena pe jos și chiar, juca șotron, capra sau lapte gros, poți vedea filme și asculta muzică.
Ce vei găsi pe Banchiză? O expoziție cu fotografii din spațiul public bucureștean, puse față în față cu recomandările lui Jan Gehl pentru orașe mai bune pentru oameni, terase cu mâncare, băuturi, cafea și coktailuri (toate foarte bune) de la vecinii și prietenii noștri Energiea, Origo și Interbelic, muzică scoasă în stradă de DJ-I locali, de la Energiea, cărți de la Biblioteca Fundației Friends for Friends, împreună cu expoziția lor de CIORNE 2.0 și un ecran mare pe care vei putea urmări filmul “The Human Scale” inspirat de activitatea biroului de arhitectură condus de Jan Gehl.

Ziarul Banchiza Urbană – pentru citit, stat pe el, făcut coifuri sau avioane – prezent în majoritatea locațiilor care găzduiesc evenimentele Romanian Design Week (și bineînțeles pe Banchiză) așteaptă să fie răsfoit de toți cei care se regăsesc în valorile pe care le promovează și pe care le (re)aduce în stradă.

Mai multe detalii: http://www.feeder.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 884
popadriana

Adaugat in urma cu 3678 zile, 29 Mai. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Iul 2024 - 19 Iul 2024
cursuri on line functionari publici 2024

CURSURI ON-LINE FUNCTIONARI PUBLICI 2024

Bucuresti, Bucuresti. 8 Iul 2024 - 12 Iul 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .