poze sute de scutmetraje s au inscris la comedy short film festival

Sute de scutmetraje s-au inscris la Comedy Short Film Festival

Bucuresti , Bucuresti. Luni 2 Martie 2015 10:45 - Duminică 8 Martie 2015
Bd. Timisoara, Nr. 26Z, Sector 6

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 1/5000

S-au încheiat înscrierile la Comedy Short Film Festival @ Plaza România

La noul festival de comedie aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza Româniași găzduit de Movieplex, s-au înscris câteva sute de scurtmetraje din toată lumea.

Etapa de înscrieri la Comedy Short Film Festival @ Plaza România s-a încheiat în decembrie 2014, iar rezultatele selecției oficiale vor fi făcute publice în februarie. Evenimentul se va desfășura în prima săptămână a lunii martie (2 – 8 martie).
Echipa de preselecție a vizionat deocamdată peste 700 de scurtmetraje de comedie pentru a determina ce filme vor intra în toate cele trei secțiuni - Competiția oficială, Competiția dedicată producțiilor studențești și Competiția destinată animațiilor. Filmele înscrise acoperă o largă varietate de genuri: de la comedia neagră la cea pentru (și cu) copii, până la comedia romantică, cea care parodiază filmul mut, cea fantastică, cea absurdă, "slapstick comedy" și musical.

Țările care au trimis cele mai multe scurtmetraje la prima ediție a Comedy Short Film Festival @ Plaza România au fost Franța, Argentina, Germania, Elvețiași România, dar s-au înscris și multe filme din SUA, Marea Britanie, Danemarca, Filipine, Bulgaria, Canada, Norvegia, Spania, Australia, Noua Zeelandă și Olanda. Majoritatea scurtmetrajelor înscrise au un bogat palmares, fiind selectate la festivaluri precum Cannes, Clermont-Ferrand, Seattle, TRIBECA, Brest și EuroAsia Short Film Festival. Nici numele faimoase nu lipsesc din rândul scurtmetrajelor trimise la Comedy Short Film Festival @ Plaza România, de pildă, una din animații a fost înscrisă de casa de producție a lui Antonio Banderas. Cât despre filmele românești, câteva au în distribuție actori cunoscuți, precum Ion Lucian, Andi Vasluianu, Magda Catone, Paul Ipate și Șerban Pavlu.

Premiile oferite la prima ediție a festivalului sunt: Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro), Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) și Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro).Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.

Mai multe detalii despre festival găsiți pe site-ul http://plazafilmfestival.ro/.
Parteneri media ai evenimentului: Auto Motor și Sport, b365.ro, Beau Monde, Casa și Grădina, Casa Lux, Cațavencii, Femeia, feminis.ro, National Geographic, romaniatv.net.

Mai multe detalii: http://plazafilmfestival.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1213
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

zapodeanu mihai

Adaugat in urma cu 3359 zile, 04 Feb. 2015

Adaugat de united

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 93

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .