poze shortsup weekendul comediei scurte ii la cinema patria

ShortsUP - Weekendul Comediei Scurte II la Cinema Patria

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 1 Februarie 2014 - Duminică 2 Februarie 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Pe 1 si 2 februarie, ShortsUP revine cu a doua editie Weekendul Comediei Scurte, care reuneste patru ore de scurtmetraje premiate la marile competitii internationale de film sub acelasi numitor comun: rasul.

Selectia de filme scurte exploreaza conceptul narcisismului contemporan care-si gaseste reprezentarea ideala in ”selfie” – cuvantul anului 2013 conform dictionarelor Oxford.

Weekendul Comediei Scurte afisIn 2 seri consecutive, ego-ul si umorul spectatorilor ShortsUP va fi provocat de povesti cinematografice scurte in care predomina autoironia. Pierduti intr-o lume dominata de obsesia sinelui, eroii scurtmetrajelor de la Weekendul Comediei Scurte se confrunta cu dedublari de personalitate, euri contradictorii si porniri narcisiste.

Cum sa faci totul de unul singur (r. Selma Vilhunen, Finlanda, 2012) e o comedie finlandeza despre o mama care afla ca singurul ajutor de nadejde in momentele grele e propria persoana. Un scurtmetraj cinic, dar plin de emotie, premiat la Aspen Shortsfest, Budapest Short Film Festival si Helsinki Short Film Festival.

Umorul amar vine de la animatia Din dragoste pentru divinitate (r. Joe Tucker, Marea Britanie, 2007), distinsa cu premiul cel mare la Chicago International Film Festival si premiul pentru film studentesc la Palm Springs International ShortFest. Graham, un tanar cu o viata absolut plictisitoare, e macinat de o lupta egocentrista: respecta credinta si totusi nu se poate abtine de la comportari ”neortodoxe”. Compromisul ales are incarcaturi de-a dreptul hilare.

Din programul Weekendul Comediei Scurte face parte si scurtmetrajul american Banane (r. Aaron Rosenbloom, SUA, 2013) preferatul publicului la ultima editie L.A. Shortsfest, animatie minimalista in care o banana isi pune intrebari existentiale si ajunge la concluzii „suculente” ce starnesc rasul.
Cat costa?
Biletele pentru Weekendul Comediei Scurte pot fi achizitionate in avans prin MyTicket si Eventim la pretul de 25 de lei pe seara sau 40 de lei pentru ambele seri (sub forma de abonament). In seara evenimentului, direct la cinema, pretul biletelor este de 35 de lei pe seara.

Mai multe detalii: http://www.orasulm.eu/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3294 zile, 31 Ian. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
martisoare faurite in romania

Martisoare faurite in Romania

Bucuresti, Bucuresti. 30 Ian 2023 - 10 Feb 2023
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .