poze festivalului international de teatru fest in la bucuresti

Festivalului International de Teatru Fest(in) la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 11 Octombrie 2014 - Sâmbătă 18 Octombrie 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Octombrie aduce Fest(in) pe Bulevard la Nottara Teatrul Nottara anunta organizarea celei de-a II-a editii a Festivalului International de Teatru Fest(in) pe Bulevard

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard va avea loc în perioada 11 – 18 octombrie 2014. În cadrul acestui eveniment, în cele două săli ale Teatrului Nottara – Horia Lovinescu şi George Constantin – se vor juca o serie de spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum și patru premiere, marca Nottara, dintre care două intră în competiție.


Festivalul propune două secţiuni. Prima, cea competitivă, a fost denumită, emblematic pentru anul acesta, Mici crize…și electorale şi va conţine spectacole care au ca tema criza, un subiect de maximă actualitate; criza de orice tip: economică, socială, politică, sexuală sau de identitate, precum și cea electorală, resimțită cu precădere în acest an. A doua secţiune, Bulevardul Comediei, prezintă spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum şi o premieră a teatrului gazdă. Noul locatar de Eugène Ionesco, spectacolul regizorului Gábor Tompa, este un important eveniment teatral şi suntem onoraţi de întâlnirea dintre echipa Teatrului Nottara şi doi creatori de mare valoare precum regizorul Gábor Tompa și scenograful Helmut Stürmer.
În cadrul secţiunii competitive intitulate Mici crize…și electorale, care se va desfăşura la Sala George Constantin, se vor juca, în fiecare seară, începând cu ora 21:00, spectacole din România, Bulgaria şi Cehia. Astfel, vor fi prezentate următoarele spectacole: Scene din viața insectelor de Karel Čapek, direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză; Panică de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu; Bob (Fasole) de Elin Rahnev, în regia lui Ljupco Gorgievski; Brad de Crăciun la familia Ivanov de AI. I. Vvedenski, în regia lui András Urbán; Poker Face de Petr Kolečko, în regia Adelei Bițică; Maso (Carne) de Viliam Klimáček, în regia lui Jan Fric. Spectacolul Rapsodie-n roz după Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Alexandru Repan va fi susţinut în afara competiţiei.


Şi anul acesta Teatrul Nottara a produs un spectacol special pentru festival şi anume Poker Face, după textul unui dramaturg ceh contemporan. Piesa aduce în prim plan un eveniment important din istoria recentă, Revoluția de catifea – moment care a provocat crize şi a schimbat vieți. Autorul Petr Kolečko a fost prezent la premiera pentru presă, care a avut loc în data de 12 iunie 2014.


Pe Bulevardul Comediei, secţiune care se va desfăşura în Sala Horia Lovinescu, vor putea fi văzute, de la ora 18:00, producţii ale unor teatre din țară și din București, printre care amintim: Titanic vals de Tudor Mușatescu, în regia lui Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), Tartuffe sau Impostorul, de J.B.P. Molière, versiunea scenică și direcția de scenă aparținându-i lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis), Play Shakespeare în regia lui Cristian Pepino (Teatrul Ţăndărică) , precum şi VICTOR‘ia (opus 1), un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatrală Petits Bâtons Production).
În ultima seară a festivalului, tot pe scena mare a teatrului, Marius Mihalache şi invitaţii săi vor susţine un spectaculos concert.
Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe data de 11 octombrie 2014, cu un eveniment stradal inedit, un happening prin care trecătorii vor fi invitați să devină spectatori.


Pe toată perioada manifestării Teatrul Nottara va găzdui şi alte evenimente conexe. Va continua proiectul Spectacolul începe cu o lectură, inițiat de regizorii Mihai Lungeanu și Alexandru Mâzgăreanu, la care vor participa studenţi ai UNATC, în colaborare cu actorii teatrului. Cei doi regizori vor realiza trei spectacole-lectură, bazate pe textele unor comedii de bulevard.


De asemenea, vor fi organizate colocvii pe temele: Critica de teatru, Scenografia – între arte plastice și teatru precum şi Regia de teatru. Vor fi invitați regizorii: Victor Ioan Frunză, Gábor Tompa, Alexandru Dabija, care au spectacole în festival, precum şi Vlad Massaci, Cristi Juncu, Theodor-Cristian Popescu şi alţi creatori, care au realizat montări de succes la Nottara de-a lungul timpului. Accesul la colovii şi la spectacolele-lectură este liber.
Ziarul festivalului, realizat în colaborare cu UNATC şi cu Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti va avea trei ediţii şi va fi distribuit gratuit pe tot parcursul evenimentului.
Pentru spectacolele din Fest(in) pe Bulevard, biletele vor putea fi achiziţionate, începând cu data de 25 august, de la Agenţia de bilete (din B-dul Magheru nr. 20, telefon: 021.317.41.01), deschisă zilnic, între orele 10.00 -20.00.

Mai multe detalii: http://goingout.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3562 zile, 20 Iul. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .