poze festivalul international de film cinepolitica la bucuresti

Festivalul International de Film Cinepolitica la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Luni 23 Septembrie 2013 - Miercuri 25 Septembrie 2013

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Cinepolitica Extra Time: Lectii despre manipulare si un documentar in premiera

Festivalul Internațional de Film Cinepolitica face o oprire în această toamnă, între 23 și 25 septembrie, la Cinema Elvire Popesco din București, pentru o porție de filme pe teme politice, la zi, „un aperitiv” pentru ediția din primăvara lui 2014. Cinepolitica Extra Time înseamnă cinci filme, o lansare de carte și o dezbatere despre manipularea în mass-media.
Evenimentul Cinepolitica Extra Time se va deschide luni, 23 septembrie, de la 20.00, cu premiera „The Central Park Five”/ „Cei cinci din Central Park”, un documentar intens și provocator regizat de Ken Burns, Sarah Burns și David McMahon și prezentat la Festivalul de la Cannes. Foarte bine primit de critică și de public – a fost selecționat la festivalurile de la Toronto și Telluride – filmul reia un caz celebru în Statele Unite, îndelung dezbătut în presa americană.
Folosind înregistrări de arhivă, interviuri cu cei implicați și cu experți și conturând clar contextul politic și social, documentarul arată cum a fost posibil ca patru tineri afro-americani și un hispanic să fie închiși pe nedrept pentru violarea unei femei în Central Park din New York, în aprilie 1989. Adevărul a ieșit la iveală abia după ce patru dintre ei și-au ispășit sentințele: în 2002, un criminal și violator condamnat pe viață și-a recunoscut fapta.
„O crimă notorie – violarea unei femei care făcea jogging în Central Park, în 1989 – e revizitată în această dureroasă, furioasă și riguros documentată poveste despre rasism, injustiție și frenezia mass media”, scria criticul A.O. Scott de la „The New York Times”, plasându-l pe locul cinci în topul celor mai bune filme de anul trecut.
Proiecţia va fi urmată de dezbaterea cu tema „Manipularea în mass-media”, moderată de analistul Bogdan Ficeac, autorul cărții „Tehnici de manipulare”.

Mai multe detalii: http://www.hipmag.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3848 zile, 15 Sep. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .