poze festivalul de teatru scrie despre tine la bucuresti

Festivalul de Teatru "Scrie despre Tine" la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 10 Mai 2013 - Luni 10 Iunie 2013

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

In perioada 10 mai – 10 iunie va avea loc in Bucuresti prima editie a Festivalului de Teatru independent Scrie despre Tine.

Tema acestei ediţii va fi “Cui ne spunem poveştile?”
În cadrul Festivalului vor fi prezentate în premieră 5 spectacole de teatru reprezentând prima stagiune românească de texte scrise documentând experienţe personale şi atingând teme extrem de actuale pentru publicul românesc. Alte 8 piese realizate în cadrul atelierului Scrie despre Tine vor fi prezentate in spectacole lectură. Totodată, Festivalul va găzdui şi reprezentaţia unei piese irlandeze: “Solpadeine is my boyfriend”, scrisă de Stefanie Preissner şi regizată de Gina Moxley.


“Deschidem Festivalul cu aceasta piesă irlandeză poate şi pentru că tot traseul meu de regizor şi scriitor a pornit de la o altă piesă irlandeză pe care am montat-o pentru licenţă, Monged, de Gary Duggan, care era un text foarte nou pentru acel moment în Bucureşti şi vorbea despre experienţa a trei puşti care timp de trei zile iau foarte multe droguri şi se plimbă prin Dublin. Reacţia publicului ne-a dat de gândit în legătură cu cât de important e ca pe scenă să fie texte care te reprezintă, în Bucureşti nu se mai văzuse în acel moment o piesă atât de frustă despre un subiect tabu, cu care foarte multa lume se identifica dar care nu avea reprezentare pe scena. Scrie despre tine a fost influenţat de această abordare.” (Vera Ion, fondator Scrie despre Tine)

Festivalul va cuprinde şi un atelier de teatru şi actorie coordonat de regizoarea Gina Moxley şi actriţa Stefanie Preissner. Cele două invitate propun un schimb de experienţă cu participanţii prin exerciţii creative de actorie şi teatru care dezvoltă tema festivalului, „Cui ne spunem poveştile?”. De asemenea, trainerii Vera Ion şi Sorin Poamă vor susţine un atelier deschis în cadrul căruia vor lucra cu publicul exerciţii creative de actorie şi dramaturgie bazate pe metoda Scrie despre Tine. Aceste ateliere vor exemplifica modalitatea de a transforma relatarea unor experienţe personale în texte dramatice.

Tema primei ediţii a Festivalului, “Cui ne spunem poveştile?”, va fi extinsă şi la nivelul unor acţiuni experimentale de strada ce vor presupune exerciţii de interacţiune între membrii grupului Scrie despre Tine şi străini cu scopul de a documenta aceste acţiuni. Membrii echipei experimentale vor nota reacţiile lor faţă de străini şi pe cele ale străinilor, urmând ca materialul să fie folosit ulterior în realizarea unei reviste a platformei Scrie despre Tine. Festivalul va cuprinde şi o seară de proiecţii a 5 scurtmetraje realizate pornind de la texte generate în atelierul Scrie despre Tine.

Scrie despre Tine este un atelier de scris şi actorie înfiinţat în 2009 de regizoarea Vera Ion şi actorul Sorin Poamă. Aplicând o metodă nouă de scris dramaturgic, cei doi au obţinut 2 piese bazate pe experienţele personale ale autorilor: Ich Clown – povestea lui Sorin Poamă, care, după terminarea facultăţii, din lipsă de proiecte în România, lucrează ca artist de stradă în Berlin şi Londra, şi Refuz să cresc. Dacă puteţi face o mică donaţie – un one woman show scris şi jucat de Vera Ion şi inspirat de experienţa de artist de stradă în Londra. Trainerii au aplicat metoda de scris şi în primăvara 2011, la Vaslui, unde au lucrat cu un grup de elevi de liceu timp de o lună. Rezultatul a fost spectacolul 13 oameni, o poveste din Vaslui, bazat pe întâmplări şi experienţe reale din viaţa tinerilor din Vaslui 2011 şi jucat de aceiaşi oameni care au scris piesa- un grup de 13 adolescenţi de la Liceul Mihail Kogălniceanu.

Mai multe detalii: http://www.feeder.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1506
popadriana

Adaugat in urma cu 3571 zile, 19 Apr. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Ian 2023 - 7 Feb 2023
curs profesional autocad lt

Curs profesional Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Ian 2023 - 7 Feb 2023
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Ian 2023 - 7 Feb 2023
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Ian 2023 - 7 Feb 2023
  • Ai ceva de zis?

    .