poze bucuresti docuart fest 2014 la cinemateca eforie

Bucuresti Docuart Fest 2014 la Cinemateca Eforie

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 1 Octombrie 2014 - Duminică 5 Octombrie 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Bucuresti Docuart Fest, festivalul de film documentar romanesc, aflat la cea de-a treia editie, si-a ales filmele participante care vor fi proiectate si jurizate in perioada de desfasurare a evenimentului, 1-5 octombrie 2014.

Acestea au trecut deja de o prima runda de selectie, in care trei nume sonore in lumea criticii de film - Anca Gradinariu, Mihai Fulger si Florin Barbu - le-au vizionat si notat dupa criterii care promit o saptamana de pomina cu proiectii de neratat pentru orice cineast in aceeasi locatie ca si in anul precedent, Cinemateca Eforie.

Documentarele vorbesc despre personalitati sau evenimente uimitoare, dar pe de-a-ntregul reale, cu substanta si incarcatura de tipul celor cautate cu adevarat de public intr-o sala de cinema. Materialele video impletesc povesti cu talc cu personaje inedite, imbracate fiind de-o viziune regizorala autentica. Povesti ce merita vazute, ele se disting de alte filme, dupa caz, printr-un subiect bine documentat istoric, prezentand nimic altceva decat realitatea prin mijloace plastice facute sa tina audienta lipita de scaune. Acestea se vor imparti in doua sectiuni din cadrul festivalului, una principala si alta studenteasca, urmand ca in functie de acestea sa fie acordate premii in ultima zi de festival, cand va avea loc decernarea asteptata. Cu ajutorul acestor filme, asociatia culturala Docuart isi propune sa demonstreze, dupa cum si-a propus pentru aceasta editie de festival, ca Romania nu doar poate, ci si face documentar.

Feedback-ul bun primit in editiile precedente a determinat Docuart sa prinda curaj si sa desfasoare noi alte actiuni interactive, paralel cu proiectiile de filme, pe un interval mai lung de timp. Astfel, sunt asteptate 5 zile pline, cu un program generos care ramane nedivulgat inca, cu intalniri cu personalitati cinematografice, lungi discutii placute si alte cateva surprize care sa completeze tabloul final. Pe scurt, urmeaza un festival cu de toate, care sa intregeasca experienta tuturor celor ce calca pragul Cinematecii, prin sesiuni de masterclass, pauze pretioase de socializat, de ce nu, intre cei cu interese comune, muzica, mici activitati si mai ales, multe, multe filme documentare excelente.

Filmele premiate la Docuart Fest 2014 vor pleca prin tara intr-un circuit cultural, anume Caravana Docuart, in primavara lui 2015.

Sectiunea principala

Cantece pentru un muzeu – R.: Eliza Zdru
Aici Nora Iuga – R.: Vlad Rotaru
Dupa tacere – R.: Vanina Vignal
Coreea de Nord – R.: Adelin Petrisor
The Bed is Broken – R.: Raluca Racean Gorgos
Experimentul Bucuresti – R.: Tom Wilson
Bucuresti, unde esti? – R.: Vlad Petri
In spatele cortinei – R.: Bogdan Mustata
Maria – R.: Claudiu Mitcu
Al doilea joc – R.: Corneliu Porumboiu
Afacerea Tanase – R.: Ionut Teianu

Sectiunea studenteasca

Iulian – a true story - R.: Alex Mironescu
Pe deal – R.: Anca Paunescu
Vibratia – R.: Germain Kanda
Sorin Chifiriuc–compromis – R.: Alexandru Badea
O alta zi a omenirii – R.: Alexandru Vlad
Borica – R.: Lorand Lorincz
George – R.: Alexandra Coca-Cozma
Revis – R.: Agatha Paltinel
Daca 6 ar fi 9 – R.: Ivana Mladenovic

Asociatia Docuart pregateste un atelier pentru cea de-a III-a editie de festival de film documentar romanesc, Bucuresti Docuart Fest. Docuart ii invita pe doritori la un schimb de experienta si reciprocitate in cadrul atelierului in care vor realiza un scurt documentar sub indrumarea regizorului Francisc Mraz!

“Vrei documentar iesit din comunicarea neutra? Vrei documentar emotionant, dar nu lacrimogen sau doar socant? Sa-l facem” Francisc Mraz, regizor

Atelierul “Documentar, structura si joaca” se va desfasura in perioada 29 septembrie – 4 octombrie 2014, timp in care participantii vor deslusi notiuni regizorale, de imagine si montaj specifice documentarului. Notiunile teoretice vor fi dobandite in timp ce cursanti selectati, cu ajutorul echipei Docuart, vor face filmul documentar ce are sa fie proiectat la festivitatea de premiere a festivalului. Propunem o experienta cinematografica de neratat, unde partea teoretica si practica se imbina pentru a va dezvolta capacitatea de concentrare.
Cat costa?
Intrarea este libera.

Mai multe detalii: http://www.orasulm.eu/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1021
popadriana

Adaugat in urma cu 3497 zile, 23 Sep. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .