poze targul mosilor de iarna

Târgul Moşilor de Iarnă

Bucuresti , Bucuresti. Joi 16 Februarie 2023 09:00 - Duminică 19 Februarie 2023
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

“Târgul Moşilor de Iarnă” poposeşte weekendul acesta în PARCUL IOR, zona Biserica de lemn Maramureşeană, de joi, 16 februarie şi până duminică, 19 februarie. Sărbătoarea populară a Moşilor de Iarnă precede Lăsata Secului şi este dedicată morților, moşilor şi strămoşilor noştrii, o încununare a preparatelor tradiţionale româneşti pentru cinstirea celor dragi: plăcinte, covrigi, colaci cu mere şi nuci, mâncare gătită, piftii, sarmale şi altele.

Noi vom face și mai multe la “Târgul Moşilor de Iarnă” din Parcul IOR, numai bune pentru savurat şi luat acasă pentru pomenirea celor dragi plecaţi din lume: răcituri, sarmale, tochitură, plăcinte, iar de la masa nu vor lipsi vinul şi colacii tradiţionali.
Reţete şi obiceiuri tradiţionale adunate din toate zonele ţării şi aduse în faţa publicului prezent, preparate ciobăneşti de la stâna lui Nicolae Ciobanul, sosit tocmai din Alba, cu reţete strămoşeşti şi secrete bine păstrate: sarmale, pomana porcului, slănină afumată şi cu mirodenii fel de fel, fripturi la ceaun sau pe grătar, pastramă la tigaie ori friptă-n jar, cârnaţi de casă tradiţionali, afumaţi, picanţi din carne de porc, vită sau oaie, carne la garniţă, pârjoale, sarmale, tocănițe, vin fiert şi țuică fiartă, ce mai, un adevărat festin culinar pentru un weekend întreg.
De la sărbătoarea Moşilor de Iarnă nu puteau lipsi nici plăcintele, covrigii şi colacii împletiţi tradiţionali, frământate toate cu drag, doar din ingrediente naturale de la ţărani romani. Plăcinte cu brânză, dulci sau sărate, cu varză sau cartofi, plăcinte dolofane şi aburinde, în toate formele şi pentru toate gusturile!
Vremea se anunţă bună în acest weekend, aşa că vă provocăm la o sărbătoare a preparatelor tradiţionale româneşti. Hai și tu să pui la încercare gusturile tradiţionale! În Parcul IOR, zona Biserica de lemn Maramureşeană!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1286
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 497 zile, 15 Feb. 2023

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 156

Alte Evenimente din Bucuresti
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
concert ed sheeran la bucure ti

Concert Ed Sheeran la București

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 24 August 2024
saga festival 2024

SAGA Festival 2024

Bucuresti, Bucuresti. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .